Τελευταία Νέα:

Ραγδαία αύξηση των αντιραντάρ στην Ελλάδα - Πόσο κοστίζουν; - Πρόστιμο-μαμούθ


Ο ΚΟΚ προβλέπει βαρύ χρηματικό πρόστιμο για όσους διαθέτουν συσκευές αντιραντάρ ενώ αφαιρούνται δίπλωμα και άδεια για μεγάλο χρονικό διάστημα…Οι παραβάσεις του ΚΟΚ χτύπησαν… κόκκινο τον μήνα Μάιο καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, βεβαιώθηκαν μόνο στην Αττική 730 παραβάσεις την ημέρα. Αποδεδειγμένα οι οδηγοί στην Ελλάδα δεν είναι προσεκτικοί και δεν τηρούν τον ΚΟΚ.

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής βεβαίωσε 22.626 παραβάσεις τον περασμένο μήνα. Από αυτές, η σημαντικότερη παράβαση αφορούσε στην ταχύτητα, γεγονός που αποτυπώνεται και από τον αριθμό των παραβάσεων που άγγιξαν τις 1.857.

Από τις σημαντικότερες παραβάσεις του ΚΟΚ είναι η υπερβολική ταχύτητα και αυτό ισχύει τόσο στην περίπτωση που τα οχήματα κινούνται εντός πόλης όσο και εκτός. Εντός πόλης τα όρια είναι χαμηλά και ενδεχομένως στο μέλλον να πέσουν ακόμα περισσότερο ενώ στο εθνικό οδικό δίκτυο η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να κινηθεί κάποιος οδηγός είναι τα 130χλμ./ώρα. Σημειώστε πως τους τελευταίους μήνες στους Ελληνικούς δρόμους, έχουν παρατηρηθεί και πολλοί παραβάτες να διαθέτουν συσκευές εντοπισμού ραντάρ καταγραφής της ταχύτητας ή παρεμβολής αυτών…

Σημειώστε πως οι συσκευές αυτές -αν και παράνομες- πωλούνται ελεύθερα στο Ελληνικό διαδίκτυο σε τιμές από 40 ευρώ και πάνω…Πρόστιμο και ποινές

Τα παραπάνω όρια ταχύτητας λοιπόν φαίνεται πως δεν αρέσουν σε πολλούς οδηγούς και αυτός είναι και ο λόγος που πιάνονται πολλές φορές στα δίχτυα της Τροχαίας. Ορισμένοι μάλιστα για να αποφύγουν περεταίρω μπλεξίματα και να αποφύγουν την παράβαση κάνουν χρήση ειδικών συσκευών αντιραντάρ, κάτι που απαγορεύεται από τη νομοθεσία.

Σύμφωνα με τον ΚΟΚ αν εντοπιστεί οδηγός να διαθέτει εξοπλισμό εντοπισμού συσκευών μέτρησης ταχύτητας χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια ή να έχει εξοπλισμό παρεμπόδισης (αντιραντάρ), τότε το πρόστιμο είναι βαρύ και αγγίζει τα 1.000 ευρώ. Επιπλέον η Τροχαία αφαιρεί επιτόπου το δίπλωμα οδήγησης για 30 ημέρες όπως και για 60 ημέρες τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος.

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.