Τελευταία Νέα:

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ι. Τζαμτζή για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.


«Ας μοιραστούμε τη ζωή!»

 Η 14η Ιουνίου είναι αφιερωμένη διεθνώς στην εθελοντική αιμοδοσία, στον αλτρουισμό και την ευσυνειδησία των εθελοντών αιμοδοτών, στην αλληλεγγύη που επιδεικνύουν, ανταποκρινόμενοι στο παγκόσμιο κάλεσμα για προσφορά αίματος. Χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής, χωρίς αντάλλαγμα, οι εθελοντές αιμοδότες δίνουν μαθήματα κοινωνικής ευαισθησίας και αγάπης.

Χάρη στον ανθρωπισμό τους, οι καρδιές κάποιων ανθρώπων συνεχίζουν να χτυπούν.

Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί κορυφαία πράξη αγάπης και δοτικότητας, διαμορφώνει τον κώδικα αξιών και οδηγεί στην ηθική ανάταση τον αιμοδότη.

Στην Ελλάδα, ο αριθμός των εθελοντών αιμοδοτών τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει σταθερή αύξηση, παραμένει ωστόσο δραματικά ανεπαρκής, καθώς καταφέρνουν να προσφέρουν λιγότερο από το 50% των ασκών αίματος που απαιτούνται.

Η προσφορά αίματος εκτάκτως, μόνο για να σώσουμε το συγγενή ή το φίλο μας, δεν λύνει το πρόβλημα. Η χώρα μας υποχρεώνεται να δαπανά εκατομμύρια ευρώ για την προμήθεια ασκών αίματος από ξένες χώρες, ενώ θα μπορούσε να διαθέσει το ποσό αυτό για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας.

Δυστυχώς το αίμα δεν παράγεται σε εργοστάσια, δεν αντικαθίσταται, ούτε πωλείται στα ράφια των καταστημάτων. Το δημιουργεί μόνο ο ανθρώπινος οργανισμός και το προσφέρει μόνο η ανθρώπινη ευαισθησία.

Κάθε ημέρα χιλιάδες συνάνθρωποί μας, χρειάζονται αίμα γιατί απειλείται η ίδια τους η ζωή.  Σήμερα μπορεί να αφορά κάποιον άλλον, αύριο ίσως αφορά εμάς ή κάποιον δικό μας!

 Ας αφυπνισθούμε, όλοι οι δυνητικοί αιμοδότες, ξεπερνώντας φόβους, άγνοια και προκαταλήψεις. Να μοιραστούμε τη ζωή, να κρατήσουμε τον κόσμο ζωντανό!

 














-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.