Τελευταία Νέα:

Η εφαρμογή που σου δείχνει αν στο χώρο που είσαι έχει κρυφές κάμερες ή μικρόφωνα


Αν σου έχει τύχει να νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε ένα χώρο που με κάποιο τρόπο... παρακολουθείται, τότε πλέον μπορείς να χρησιμοποιείς μια δωρεάν εφαρμογή για να το διαπιστώνεις. Μπορεί αυτός ο χώρος να είναι ένα ξενοδοχείο στο οποίο βρίσκεσαι ή ακόμη και ο χώρος εργασίας σου.
Πώς θα το διαπιστώσεις, λοιπόν; Με την εφαρμογή Fing η οποία λειτουργεί και σε Android και σε iOS. Στην ουσία η εφαρμογή σαρώνει όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές που συνδέονται στο internet πράγμα που συμβαίνει με τις περισσότερες κάμερες και τα μικρόφωνα που μεταδίδουν απομακρυσμένα.

Αφού ανοίξεις την εφαρμογή από τη συσκευή σου πρέπει να επιλέξεις τη σάρωση για να ελέγξει τον χώρο. Τότε θα σου εμφανίσει και τις κάμερες που υπάρχουν στο χώρο, με το όνομά τους μάλιστα. Αν τώρα θες να εντοπίσεις μια κάμερα νυχτερινής όρασης τότε μπορεί να σε βοηθήσει το smartphone σου εφόσον οι περισσότερες τέτοιες κάμερες έχουν υπέρυθρες.

Κάποια smartphone διαθέτουν φίλτρα για να αποκλείουν το “υπέρυθρο φως” στην κύρια κάμερα τους, αλλά διατηρούν τα φίλτρα στην μπροστινή κάμερα. Έτσι αν είστε με σβηστά φώτα σε έναν χώρο και ενεργοποιήσετε τη σχετική κάμερα στο κινητό θα μπορέσετε να ψάξετε για τέτοια φώτα στο χώρο.

Όταν ανάψει σχετική ένδειξη στην οθόνη σημαίνει ότι είστε κοντά σε μια τέτοια κάμερα.

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.