Τελευταία Νέα:

Τεράστια η καταστροφή στα κεράσια - Σε απόγνωση οι αγρότες σε Πέλλα και Ημαθία με την Βροχόπτωση


H απότομη αλλαγή θερμοκρασίας και η παρατεταμένη βροχόπτωση έφερε το τέλος των κερασιών σε ποικιλίες που ήταν έτοιμες για συγκομιδή.
Η χρονιά φέτος για τους αγρότες στην Πέλλα και την Ημαθία ήταν από το ξεκίνημα δύσκολη με την αγωνία των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία.
Ξεκίνησε άσχημα για τους Σπαραγγοπαραγωγούς με την πρωτοφανή ανεμοθύελλα που κατέστρεψε τα ναϋλον των αγροτών στην συνέχεια για τους κερασοπαραγωγούς δεν έγινε σωστά η καρπόδεση με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη πτώση των καρπών!!
Ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος των αγροτών φέτος όπου στην συνέχεια είχαμε πολλές περιοχές με χαλαζόπτωση και τώρα ήρθαν οι βροχές εδώ και τρείς ημέρες, όπου πλέον ποικιλίες όπως Φεροβία, Λαπέν, Γερμανικά, Γκόρτια, Μπλακ σταρ , Γκρευ σταρ και Λάριεν που ήταν έτοιμες για συγκομιδή έχουν "σκάσει" σχεδόν στο 95% όπως μας πληροφορούν αγρότες , με αποτέλεσμα πλέον να μείνουν στα δένδρα.
Οι εικόνες είναι από αγροκτήματα στην περιοχή ανατολικής Αλμωπίας όπου φαίνετε το μέγεθος της καταστροφής.
Ο ΕΛΓΑ που είναι ο επίσημος φορέας ασφάλισης των αγροτεμαχίων πρέπει πλέον να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μεριμνήσει έτσι ώστε να έχουμε αναγγελία για βροχόπτωση και να γίνει έγκαιρα η αξιολόγηση της ζημιάς γιατί υπάρχουν οικογένειες που το μοναδικό εισόδημά τους είναι από τα κεράσια.



















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.