Τελευταία Νέα:

Οι τρεις λόγοι για τους οποίους πρέπει να κάνετε «break» κάθε μεσημέρι



Ένα μικρό ή μεγάλο διάλειμμα κάθε μεσημέρι στη δουλειά σίγουρα κάνει καλό στην υγεία μας και αυξάνει την παραγωγικότητα.
Ιδού οι τρεις λόγοι για τους οποίους πρέπει να χαλαρώνετε λίγο στον χώρο εργασίας σας:

Θα είστε περισσότερο ικανοποιημένοι από αυτό που τρώτε – και μπορεί να τρώτε και λιγότερο

Είναι δύσκολο να απολαύσετε το γεύμα σας αν δεν συνειδητοποιείτε τι τρώτε, επειδή είστε συγκεντρωμένοι στα emails σας.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The American Journal of Clinical Nutrition , οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνοι που έτρωγαν με περισπασμούς, αισθάνονταν σημαντικά λιγότερο χορτάτοι μετά το μεσημεριανό γεύμα, σε σχέση με εκείνους που έτρωγαν χωρίς περισπασμούς.


Το multitasking «καίει» τον εγκέφαλο

Πλέον είναι αρκετά προφανές ότι το multitasking δεν μας κάνει καλό, παρόλα αυτά φαίνεται να είναι όλο και πιο διαδεδομένο. Η διαρκής ανάγκη μας να προσπαθήσουμε να τα κάνουμε όλα μονομιάς, στην πραγματικότητα μας κάνει λιγότερο παραγωγικούς και πιο αγχωμένους.

Μια πρόσφατη μελέτη σε πάνω από 1.000 εργαζόμενους σε μια βρετανική εταιρεία από το Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου διαπίστωσε ότι η πολλαπλή εργασία προκάλεσε μεγαλύτερη μείωση του δείκτη νοημοσύνης, περισσότερο και από το κάπνισμα ή την απώλεια ενός νυχτερινού ύπνου.


Η αλλαγή του περιβάλλοντος θα σας επηρεάσει θετικά για το υπόλοιπο της ημέρας

Ακόμα κι αν δεν φάτε κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού σας διαλείμματος, μια σύντομη βόλτα θα κάνει θαύματα στη διάθεσή σας – στην πραγματικότητα, έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Experimental Psychology διαπίστωσε ότι το περπάτημα αυξάνει τη δημιουργικότητα.


Μελέτες δείχνουν επίσης ότι ακόμη και σύντομα διαλείμματα θα βελτιώσουν σημαντικά την εστίαση.

Το μεσημεριανό διάλειμμα θα σας κάνει πιο υγιείς και πιο χαρούμενους. Εκτός από την αύξηση της παραγωγικότητας και της εστίασης, θα σας επιτρέψει επίσης να απολαύσετε το μεσημεριανό σας γεύμα, μειώνοντας την πιθανότητα υπερφαγίας – και αυξάνοντας την ικανοποίηση.















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.