Τελευταία Νέα:

Αριθμούς κυκλοφορίας πήραν τα δύο πρώτα… made in Greece αυτοκίνηταΈφτασε η ώρα να ξαναδούμε στους ελληνικούς δρόμους αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν στη χώρα μας!
Αριθμούς κυκλοφορίας πήραν τα δύο πρώτα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν στην Ελλάδα, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, σήμερα στη Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής από τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις Μεταφορές, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο και τον Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργο Πατούλη.

Το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη του εγχειρήματος έγινε με την απόφαση (ΦΕΚ Β’ 3134/2014), με την οποία δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το κανονιστικό πλαίσιο όπου καθορίστηκαν οι διαδικασίες και οι τεχνικές απαιτήσεις για την έγκριση κυκλοφορίας Μεμονωμένων Οχημάτων Ιδιαίτερης Κατασκευής (Μ.Ο.Ι.Κ.).

Το 2016 υποβλήθηκε η πρώτη αίτηση από την «ΚΕΡΑΜΠΟΣ CARS MANUFACTURING IKE» για έκδοση μεμονωμένης έγκρισης επιβατικού οχήματος κατηγορίας Μ1 και εν τέλει, το 2021 προσδιορίστηκαν οι δασμοί και τα τέλη από την Τελωνειακή Διεύθυνση του Υπουργείου Οικονομικών.

Μετά την αναβάθμιση του Μηχανογραφικού Συστήματος του Υπουργείου Μεταφορών, φέτος, έγιναν οι αναγκαίες προσαρμογές και εκδόθηκαν οι πρώτες άδειες κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα… made in Greece!

«Το 2014 δημιουργήσαμε τη νομοθεσία για τα (ΜΟΙΚ), με σκοπό να ξεπεραστούν τα εμπόδια για τους Έλληνες κατασκευαστές αυτοκινήτων που είχαν ένα όραμα να δημιουργήσουν, αλλά δεν μπορούσαν να υποστηρίξουν επενδύσεις μαζικής παραγωγής. Σήμερα έχουμε τη χαρά να παρουσιάζουμε το πρώτο εγκεκριμένο και πιστοποιημένο ελληνικό αυτοκίνητο, στην κατασκευή του οποίου, μάλιστα, έχει πρωταγωνιστήσει μια καταξιωμένη εκπρόσωπος της γυναικείας επιχειρηματικότητας», ανέφερε ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος.Ποιο είναι το νέο ελληνικό αυτοκίνητο

Το μοντέλο “KERABOSS SUPER K”, της KERABOSS CARS MANUFACTURING, είναι το νέο ελληνικό αυτοκίνητο.

Όπως αναφέρει η εταιρεία στην ιστοσελίδα της, το κυρίαρχο κριτήριο, για την σύλληψη και την υλοποίηση του αυτοκινήτου ήταν να είναι μοναδικό, να ξεχωρίζει από όλα τα αλλά αυτοκίνητα και με αυτό τον τρόπο να κάνει και τον οδηγό / ιδιοκτήτη του μοναδικό και ξεχωριστό.

Η ιδιαίτερη εμφάνιση του, η απόλαυση της οδήγησης του και η κορυφαία στρεπτική του ακαμψία, σε προκαλούν να το αποκτήσεις. Επιπλέον, ο military σχεδιασμός του, είναι διαχρονικός, καθιστώντας το μονίμως επίκαιρο.

Ο σχεδιασμός του, επιτρέπει διάφορες παραλλαγές, ανάλογα με τις επιλογές του πελάτη για διαφοροποίηση. Δηλαδή customizing.

Η εμφανισιακή του ιδιαιτερότητα, σε συνάρτηση με τον περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων που θα παράγονται, το κατατάσσει στην κατηγορία των Limited Edition αυτοκινήτων.


Τεχνικά χαρακτηριστικά

Το “KERABOSS SUPER K”, χρησιμοποιεί τα πιο σύγχρονα ευρωπαϊκά, νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας & eco, μηχανικά και ηλεκτρονικά μέρη.
  • Μήκος : 3200 mm
  • Πλάτος: 1450 mm
  • Μεταξόνιο: 2150mm
  • Ύψος: 1590 mm
  • Κυβικά : 999cc
  • Αυτόματο και σειριακό
  • Ιπποδύναμη: 72HP ατμοσφαιρικό, 84HP turbo
  • Τελική ταχύτητα : 145km/h
  • Βάρος: 840kg
Διάμετρος Ελαστικών: ΜΠΡΟΣΤΑ 195/50 R15 82V / 5JX15
ΠΙΣΩ 195/50 R15 82V / 6,5JX15


Ανθρώπινο δυναμικό και τεχνογνωσία

Ο ίδιος τόνισε ότι η χώρα έχει το ανθρώπινο δυναμικό και την τεχνογνωσία να κρατήσει τους άξιους μηχανικούς και επιχειρηματίες στην Ελλάδα, αλλά και να προσελκύσει νέους από το εξωτερικό, αναβαθμίζοντας το θεσμικό πλαίσιο και την ποιότητα των υπηρεσιών, όπως συμβαίνει με τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Πλέον, ένα σύνολο διαδικασιών όπως οι αντικαταστάσεις και οι ανανεώσεις αδειών οδήγησης διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά από τις Διευθύνσεις Μεταφορών των Περιφερειών, που εφαρμόζουν τη νομοθεσία του Υπουργείου.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Σήμερα με τον Υφυπουργό Μεταφορών και φίλο Μιχάλη Παπαδόπουλο βρεθήκαμε στον χώρο της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής για να βάλουμε συμβολικά τις πινακίδες στο πρώτο ελληνικό όχημα – και μάλιστα χειροποίητο – που βγαίνει στους δρόμους μετά από αρκετές δεκαετίες. Θέλω να εκφράσω τη χαρά μου για τη σημερινή αυτή συμβολική κίνηση, η οποία είναι αποτέλεσμα της πολύ καλής συνεργασίας που έχουμε με το Υπουργείο Μεταφορών».

Ο ίδιος επισήμανε ότι τα οχήματα για τα οποία εξέδωσε σήμερα τις πινακίδες η Περιφέρεια Αττικής «είναι αποτέλεσμα μιας πολυετούς προσπάθειας, που συνδυάζει την καινοτομία, την κυκλική οικονομία και την νεοφυή γυναικεία επιχειρηματικότητα – στοιχεία που αποτελούν βασικούς άξονες της αναπτυξιακής πολιτικής μας».


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.