Τελευταία Νέα:

«Μην κάνετε κρύο ντους τον ζεστό καιρό»: Ανατροπή από επιστήμονα που δίνει απρόσμενη συμβουλή


Ο απλός και καλύτερος τρόπος για να «κατεβάσουμε» τη θερμοκρασία του σώματός μας, όπως λέει, είναι να κάνουμε το πρωί ένα ατμόλουτρο.

Μόλις η θερμοκρασία αρχίσει να ανεβαίνει, αυτό που σκεφτόμαστε - και κάνουμε- είναι ένα κρύο ντους για να συνέλθουμε από τον καύσωνα, ωστόσο επιστήμονας έρχεται να μας το ανατρέψει και λέει πως αυτό είναι «αντιπαραγωγικό».

Τι εννοεί με αυτό; Δεν καταφέρνουμε τίποτα με το κρύο ντους, ίσα-ίσα αυτό που συμβουλεύει είναι να κάνουμε ζεστό ντους. «Συνιστούμε να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο για να δροσιστείτε κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα» είπε στο Drench.co.uk, ο Dominic Lees-Bell.

Ο απλός και καλύτερος τρόπος για να «κατεβάσουμε» τη θερμοκρασία του σώματός μας, όπως λέει, είναι να κάνουμε το πρωί ένα ατμόλουτρο. Γιατί το πρωί όμως… Όπως εξηγεί, οι υψηλές θερμοκρασίες καταστρέφουν τον κύκλο του ύπνου μας.

«Πολλοί κοιτάζουν να αγοράζουν ακριβούς ανεμιστήρες ή να παγώνουν μπουκάλια νερού για να δροσιστούν, αλλά ένας από τους απλούστερους τρόπους για να το κάνετε αυτό είναι ένα ζεστό μπάνιο»

Ο Lees-Bell μάλιστα προειδοποίησε: «Το να κάνετε ένα κρύο ντους ή μπάνιο μπορεί στην πραγματικότητα να είναι αντιπαραγωγικό καθώς όταν το σώμα μας βυθίζεται σε εξαιρετικά κρύες συνθήκες, προσπαθεί να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του πυρήνα μας. Οπότε σπαταλά ενέργεια.

Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσατε πραγματικά να αισθάνεστε πιο ζεστοί από ό,τι πριν κάνετε το ντους. Κάνοντας όμως ένα ζεστό μπάνιο μπορούμε να ρίξουμε τη θερμοκρασία του σώματός μας, καθώς διεγείρει το θερμορρυθμιστικό σύστημα του σώματός μας.

Αυτό αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα μας και έχει ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση της θερμότητας του σώματος και συνεπώς τη μείωση της θερμοκρασίας του».


Protothema.gr















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.