Τελευταία Νέα:

Πώς ένα κουνούπι βοήθησε να βρεθεί διαρρήκτης!



Ένα κουνούπι γεμάτο… αίμα που συνθλίφθηκε σε ένα διαμέρισμα όπου σημειώθηκε διάρρηξη στην επαρχία Φουτζιάν της Κίνας βοήθησε τους ερευνητές να πιάσουν τον μυστηριώδη εγκληματία.
Το κουνούπι που έλυσε ένα… έγκλημα

Ακούγεται σαν πλοκή επεισοδίου CSI, αλλά σύμφωνα με κινεζικές πηγές ειδήσεων, οι αρχές στη Φουζού, στην επαρχία Φουτζιάν της Ανατολικής Κίνας, κατάφεραν να οδηγήσουν έναν διαρρήκτη στη δικαιοσύνη αναλύοντας τον λεκέ αίματος που άφησε στον τοίχο ένα λιωμένο κουνούπι. Κατά την εξέταση του τόπου του εγκλήματος -ένα διαρρηγμένο διαμέρισμα σε πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών- η αστυνομία παρατήρησε ότι ο διαρρήκτης, ο οποίος φαίνεται να παραβίασε το σπίτι αφού ανέβηκε στο μπαλκόνι, μπορεί να πέρασε τη νύχτα εκεί, και αφού βρήκαν μια κηλίδα αίματος που άφησε ένα λιωμένο κουνούπι σε έναν τοίχο, αποφάσισαν να εξετάσουν το αίμα για DNA.

Σύμφωνα με τους Global Times, οι ερευνητές βρήκαν περισσεύματα από ζυμαρικά και μαγειρεμένα αυγά στην κουζίνα, κουβέρτες και μαξιλάρια που πήραν από την ντουλάπα και τα άφησαν στο κρεβάτι, καμένα λιβάνια, όλα στοιχεία που δείχνουν ότι όποιος διέρρηξε το διαμέρισμα πέρασε κάποιο χρόνο εκεί. Όταν λοιπόν είδαν ένα νεκρό κουνούπι και δύο κηλίδες αίματος σε έναν από τους τοίχους, αποφάσισαν ότι το αίμα άξιζε να αναλυθεί.

Οι εξετάσεις DNA έδειξαν ότι το αίμα ανήκε σε έναν άνδρα με το επώνυμο Chai, ο οποίος έτυχε να έχει εκτεταμένο ποινικό μητρώο. 19 ημέρες μετά τη ληστεία, ο Chai προσήχθη για ανάκριση και ομολόγησε τη διάρρηξη, καθώς και τρεις άλλες διαρρήξεις για τις οποίες ήταν ύποπτος. Επί του παρόντος κρατείται εν αναμονή της δίκης.















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.