Τελευταία Νέα:

Απάτη με δόλωμα επίδομα για τον... κορωνοϊό


 

Ένας χρόνος πέρασε από τότε που ένας κάτοικος του Βόλου δελεάστηκε από το ενδεχόμενο να βάλει στην τσέπη χρήματα από το... ανύπαρκτο επίδομα για τον κορωνοϊό που του έταξε ένας άγνωστος απατεώνας ο οποίος του τηλεφώνησε παριστάνοντας τον λογιστή και, τελικά, αποκαλύφθηκε η ταυτότητά του.


Το θύμα δεν γνώριζε ότι τέτοιο επίδομα δεν είχε εξαγγελθεί και, όταν ο υποτιθέμενος λογιστής του ζήτησε να του δώσει τους κωδικούς του τραπεζικού του λογαριασμού, δήθεν για κατατεθεί το ποσό μέσω web banking, του παραχώρησε πρόσβαση στις καταθέσεις του.

 Έτσι, ο δράστης μετέφερε από τον λογαριασμό του το ποσό των 3.000 ευρώ.


Η έρευνα που έκανε η Ασφάλεια σε συνεργασία με την τράπεζα του θύματος, αποκάλυψε ότι τα χρήματα μεταφέρθηκαν στον λογαριασμό ενός 45χρονου Έλληνα από περιοχή της Στερεάς Ελλάδας, σε βάρος του οποίου ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου άσκησε δίωξη για απάτη και τον παρέπεμψε να δικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

 









-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.