Τελευταία Νέα:

Θα καταλήξουμε ξανά στην ξυλόσομπα – Από 1,80 θα ξεκινήσει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης


«Θα καταλήξουμε ξανά στη ξυλόσομπα», ανέφερε σε συνέντευξή του, o πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ), Γιώργος Λεχουρίτης, τονίζοντας ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι εφιαλτικός για τα νοικοκυριά από τις αυξήσεις στις τιμές στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ για το θέμα των αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων, εκτίμησε ότι η τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης θα ξεκινήσει από 1,80 ευρώ το λίτρο.

Παράλληλα, όπως εξήγησε, «οι τιμές των υγρών καυσίμων δεν διαμορφώνονται από τα πρατήρια, διαμορφώνονται από τα διυλιστήρια». Επεσήμανε δε ότι στην Ελλάδα έχουμε δύο διυλιστήρια καυσίμων που διαμορφώνουν μονοπωλιακό καθεστώς.

Τέλος, ο κ Λεχουρίτης, υπογράμμισε ότι «Η κυβέρνηση, μέσω των φόρων, όσο ακριβότερα είναι τα καύσιμα τόσο πιο πολλά χρήματα βάζει στα κρατικά ταμεία, αλλά αδειάζει την τσέπη των καταναλωτών».

Στο ζενίθ η ζήτηση για καυσόξυλα στην Θεσσαλονίκη

Την ίδια στιγμή, στο ζενίθ έχει εκτοξευτεί η ζήτηση για καυσόξυλα στη Θεσσαλονίκη, όπου οι παραγγελίες παραδίδονται μετά από έναν μήνα και πλέον λόγω του φόρτου εργασίας, ενώ ανάρπαστα έχουν γίνει ήδη τα καυσόξυλα και τα παράγωγά τους στη Δυτική Μακεδονία, όπου οι ανάγκες για θέρμανση ξεκινούν ήδη από τον Σεπτέμβριο.

Πολύ αυξημένο, όμως, όπως επισημαίνουν έμποροι ξυλείας από τη Βόρεια Ελλάδα είναι φέτος το ενδιαφέρον για καυσόξυλα και από την Αττική και άλλες νότιες περιοχές της χώρας, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την ήδη υπάρχουσα έλλειψη ξυλείας, καθώς φέτος δεν έχουν εισαχθεί καυσόξυλα από τη Βουλγαρία.
















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.