Τελευταία Νέα:

«Χρυσός» ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα στα 8.52 μ.


Ο ελληνικός στίβος πανηγύρισε μέσα σε λίγες ώρες ένα δεύτερο χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στο Μόναχο.
Μετά τον θρίαμβο της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στα 35χλμ βάδην, ο Μίλτος Τεντόγλου φρόντισε να επιβεβαιώσει ότι είναι ο κορυφαίος άλτης του μήκους αυτή τη στιγμή στον κόσμο, διατηρώντας με άνεση τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης που είχε κατακτήσει το 2018 στο Βερολίνο, με το άλμα του στα 8.52μ..


Παράλληλα κατέρριψε και μια σειρά από ρεκόρ και πιο συγκεκριμένα:

–των αγώνων από τον Γερμανό Κρίστιαν Ράιφ που είχε πηδήξει 8.47μ. το 2019

–του σταδίου από τον Ιβάν Πεντρόσο που ήταν 8.43μ. από τις 11 Σεπτεμβρίου 1999
–της μεγαλύτερης διαφοράς από τον δεύτερο, που ήταν 40 εκατοστά το 1986, όταν ο Ρόμπερτ Εμιγιάν είχε επικρατήσει με 8.41μ. κι ο δεύτερος είχε 8.01μ.

–της κορυφαίας επίδοσης του 2022 που ήταν μέχρι σήμερα τα 8.45μ. του Σάιμον Έχαμερ.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι, ο οποίος είχε μπει με τη 2η επίδοση από τον προκριματικό, έκανε έναν φανταστικό αγώνα, ξεπερνώντας και το κακό του ξεκίνημα (άκυρο το πρώτο άλμα) και μη αφήνοντας κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στους υπόλοιπους άλτες...

Στο πρώτο του άλμα ήταν ο γνωστός αποφασιστικός Μίλτος, ο οποίος απογειώθηκε πραγματικά και προσγειώθηκε στα 8.5 μέτρα, αλλά για χιλιοστά το άλμα του ήταν άκυρο.

Την ίδια ώρα ο Σουηδός Τόμπιας Μόλντερ, στο δικό του πρώτο άλμα είχε κάνει 7.95 με τον Βρετανό Τζέϊκομπ Φίνχαμ-Ντιουκς να κλείνει την πρώτη προσπάθεια των αθλητών με την καλύτερη επίδοση (8.06).

Ωστόσο δεν έμεινε για πολύ στην κορυφή, καθώς στο δεύτερο του άλμα ο Μίλτος ήταν πιο προσεκτικός και παρόλο που ήταν... συγκρατημένος προσγειώθηκε στα 8.23μ με τον ίδιο να σηκώνει ψηλά τα χέρια ανακουφισμένος.

Πλέον είχε βάλει την πίεση στους αντιπάλους του και φρόντισε να την κάνει ακόμη μεγαλύτερη καθώς στην 3η του προσπάθεια έκανε 8.35, αφήνοντας τον Βρετανό Τζέϊκομπ Φίντσαμ-Ντιουκς δεύτερο με 8.06 και τον Σουηδό Τομπίας Μόντλερ, που θεωρητικά ήταν ο μεγάλος του αντίπαλος, τρίτο με 7.95μ. (λίγο αργότερα βρέθηκε 4ος πίσω από τον Γάλλο, Πομερί που έκανε 8.06).

Κι αν κάποιος πίστευε ότι μπορούσε να συμβεί το παραμικρό απρόοπτο (όπως στον τελικό του παγκοσμίου που έχασε το χρυσό στο τελευταίο άλμα) ο Τεντόγλου φρόντισε να παγώσει τους πάντες καθώς στην 4η του προσπάθεια προσγειώθηκε στα 8.52μ.

Μια επίδοση που ήταν ξεκάθαρο ότι θα του έδινε το χρυσό, αλλά παράλληλα αποτελεί και νέο ρεκόρ αγώνων!

Μ' αυτό το άλμα ο Τεντόγλου τελείωσε πρόωρα τον τελικό και το μοναδικό αξιοσημείωτο ήταν ότι ο Σουηδός Μόντλερ στο τελευταίο του άλμα μπόρεσε να κλέψει το χάλκινο από τον Γάλλο Πομερί, με τον Μίλτο να μην χρειάζεται καν να κάνει την 5η και 6η του προσπάθεια πανηγυρίζοντας με την ελληνική σημαία το δεύτερο του (σερί) χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.











-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.