Τελευταία Νέα:

Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Υφυπουργό Εξωτερικών για το πρόβλημα με τα μήλα και την εξεύρεση αγορών για τα αγροτικά προϊόντα


Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συναντήθηκε εχθές με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κ. Φραγκογιάννη, με τον οποίο και συζήτησαν για την εξωστρέφεια των προϊόντων της Πέλλας, με έμφαση στην αναζήτηση νέων αγορών, κυρίως για τα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα.
Επιπλέον, ο Λάκης Βασιλειάδης ενημέρωσε τον κ. Φραγκογιάννη για το θέμα που έχει προκύψει με την Αίγυπτο, η οποία αποτελεί τον κύριο εξαγωγικό προορισμό για τα ελληνικά μήλα. Αυτή τη στιγμή εφαρμόζονται στη χώρα κεφαλαιακοί έλεγχοι (capital controls) οι οποίοι περιορίζουν τις συναλλαγές των εμπόρων με τους Έλληνες εξαγωγείς με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προωθήσουν τα προϊόντα τους.

Ο Υφυπουργός, ο οποίος γνώριζε καλά το θέμα, ενημέρωσε τον Βουλευτή πως οι συναρμόδιοι Υπουργοί είναι σε συνεννόηση και προσπαθούν να βρουν τις βέλτιστες λύσεις, ώστε να παρακαμφθούν τα εμπόδια και να προστατευθούν οι Έλληνες εξαγωγείς.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.