Τελευταία Νέα:

Ξενιτίδειο Δημοτικό Ωδείο Αλμωπίας : Οι εγγραφές ξεκίνησαν Το Ξενιτίδειο Δημοτικό Ωδείο Αλμωπίας εύχεται στους μαθητές του καλή εκπαιδευτική χρονιά και ανακοινώνει ότι οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2022-2023 έχουν ήδη αρχίσει .

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση εγγραφής στη γραμματεία του Ξενιτίδειου Δημοτικού Ωδείου  Αλμωπίας.

Ø    Επαγγελματικές Μουσικές Σπουδές

Ø   Απόκτηση Κρατικού Πτυχίου      

Τμήματα :

ü     εγχόρδων

ü  πιάνου

ü  κλ./ηλ. Κιθάρας

ü  παραδοσ./κλασικ. Οργάνων

ü  πνευστών , κρουστών

ü  μουσικής  προπαιδείας

ü  μουσικοκινητικής

ü Με το ΦΕΚ 77/Β/2022 δόθηκε η δυνατότητα στα αναγνωρισμένα Ωδεία, η ίδρυση Σχολών Παραδοσιακής Μουσικής όπου μπορούν να διδάσκονται παραδοσιακά μουσικά όργανα.

    Στα πλαίσια του παραπάνω ΦΕΚ η Δ.Η.Κ.Ε. Αλμωπίας στην οποία υπάγεται το Δημοτικό Ωδείο έλαβε έγκριση για την ίδρυση Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής με τα επιμέρους τμήματά της, που θα λειτουργήσει από την φετινή εκπαιδευτική χρονιά. Οι σπουδαστές του Ωδείου μας θα μπορούν να αποκτήσουν αναγνωρισμένους τίτλους σε λαϊκά παραδοσιακά όργανα όπως :(κλαρίνο, τρομπέτα, σαξόφωνο, ντραμς, νταούλι , τουμπελέκι, μπουζούκι , ακορντεόν .)

Τομέας   Μουσικής     Προπαιδείας

Το Ξενιτίδειο Δημοτικό Ωδείο θεωρώντας  ότι η μουσική γνώση και μάθηση πρέπει να έχει ως αφετηρία της την προσχολική – πρώτη σχολική ηλικία , έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα σπουδών για παιδιά 5 έως 8 ετών.

Η μουσική διδασκαλία δοσμένη με ένα ιδιαίτερο τρόπο εισάγει το παιδί στον «υπέροχο κόσμο της μουσικής» .

Το μάθημα γίνεται σε μικρές ομάδες παιδιών δυο φορές την εβδομάδα .

----------- 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ  3- 4 ΕΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

 

Η Μουσική, μπορεί να γίνει ένα πολύτιμο εργαλείο για την ανάπτυξη του μυαλού, του σώματος, και των αρμονικών σχέσεων των παιδιών καθ’ όλη τη διάρκεια της προσχολικής ηλικίας τους. Με τη Μουσικοκινητική Αγωγή, εστιάζουμε στην εξέλιξη του μικρού παιδιού, μέσω της ενεργητικής επίδρασης και τη σημασία που έχει τόσο η μουσική, όσο και η κίνηση, πάνω σε αυτό. Το παιδί γοητεύεται από τους ήχους και συγκεντρώνεται περισσότερο στο ακουστικό ερέθισμα κι αντίστροφα. Στόχος του προγράμματος αποτελεί η καλλιέργεια της δημιουργικής φαντασίας του μικρού παιδιού, η ευαισθησία που αναπτύσσεται μέσω αυτής, η ευχαρίστηση που παίρνει μέσα από τη συμμετοχή του στο ομαδικό παιχνίδι, όπου και τη μεταφέρει στο δικό του οικογενειακό περιβάλλον. Με τη συμμετοχή του γονέα κατά τη διάρκεια του μαθήματος, γίνεται η προετοιμασία ένταξης του στη σχολική κοινότητα, συμβάλλοντας με την ατομική του προσπάθεια, στην απόκτηση μουσικών-κινητικών δεξιοτήτων αλλά κι ομαδικών εκτελέσεων ενόργανης μουσικής.


Ø Διεύθυνση : Ξενιτίδη 13, ΑΡΙΔΑΙΑ

Ø Τηλ.: (23840)28736

Ø e-mail:   odeio.aridaias@gmail.com

Ø Ημέρες εγγραφής : Δευτέρα έως Παρασκευή.

Ø Ώρες εγγραφής : Αύγουστο 7:30-14:30

                          από Σεπτέμβριο 12:00-19:30-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.