Τελευταία Νέα:

Το drone – ναυαγοσώστης που έσωσε 14χρονο αγόρι από τον πνιγμό



Χάρισε πολύτιμα δευτερόλεπτα μέχρι να ολοκληρωθεί η διάσωση
Μια πρωτοποριακή υπηρεσία που χρησιμοποιεί drone ως ναυαγοσώστες, έσωσε από τον πνιγμό ένα 14χρονο αγόρι, που πάλευε με τα κύματα σε παραλία της Βαλένθια, στα τέλη του περασμένου Ιουλίου.

Το drone πέταξε από πάνω του και πέταξε ένα σωσίβιο, το οποίο κατάφερε να κρατήσει το έφηβο αγόρι στην επιφάνεια, μόλις είχε αρχίσει να βυθίζεται κάτω από το νερό. Αυτό έδωσε χρόνο στον άνδρα ναυαγοσώστη να πλησιάσει λίγο αργότερα και να οδηγήσει τον 14χρονο στη στεριά.«Όταν φτάσαμε στην παραλία είδαμε το αγόρι σε κακή κατάσταση, με σχεδόν καθόλου αντοχή να συνεχίσει να βρίσκεται στην επιφάνεια. Οπότε στείλαμε το σωσίβιο», δήλωσε ο Miguel Angel Pedrero, ένας πιλότος drone για την εταιρεία που τα παρέχει, την General Drones.

«Λόγω των μεγάλων κυμάτων, ήταν μια δύσκολη μανούβρα, αλλά καταφέραμε να του δώσουμε το σωσίβιο και μπόρεσε να επιπλεύσει μέχρι που οι ναυαγοσώστες να φτάσουν στο σημείο με τα τζετ σκι» συμπλήρωσε.

Η General Drones ξεκίνησε να εφοδιάζει τις ναυαγοσωστικές μονάδες το 2017. Πλέον υπάρχουν περισσότεροι από 30 πιλότοι που δουλεύουν μαζί με τους ναυαγοσώστες σε 22 διαφορετικές παραλίες της Ισπανίας, που προσφέρουν άμεση και γρήγορη βοήθεια σε κρίσιμες στιγμές που κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, πριν οι ναυαγοσώστες να μπορούν να πλησιάσουν σε εκείνα τα σημεία.
«Αυτά τα έξτρα δευτερόλεπτα είναι ζωτικής σημασίας σε κάποιες περιπτώσεις και δίνουν χρόνο στις ομάδες των ναυαγοσωστών να πλησιάσουν τον άνθρωπο πιο ήρεμα και προσεκτικά», είπε ο Pedrero.

Αφού διασώθηκε, ο 14χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο, όπου του παρασχέθηκε οξυγόνο. Παρέμεινε στο νοσοκομείο για 24 ώρες και πήγε σπίτι του ασφαλής.

140 συνολικά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό στην Ισπανία το πρώτο εξάμηνο του 2022, 50% περισσότεροι από την αντίστοιχη περίοδο του 2021. Όποια βοήθεια λοιπόν προσφέρουν τα drone είναι πολύτιμη.


















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.