Τελευταία Νέα:

Δημοσκόπηση Marc: Ποια η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπόθεση των παρακολουθήσεων
Ενδιαφέροντα συμπεράσματα εξάγονται από νέα δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», όπου η κυβέρνηση φαίνεται να καταγράφει απώλειες από την υπόθεση των παρακολουθήσεων, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να λαμβάνουν όμως μικρά οφέλη.

Όπως προκύπτει, η κοινή γνώμη αναγνωρίζει ως σοβαρό το θέμα των υποκλοπών, που έχει πυροδοτήσει σκληρή πολιτική κόντρα, όμως θέτει σε προτεραιότητα στα μεγάλα θέματα της ακρίβειας και των ανατιμήσεων που αναμένεται να φέρει ο επερχόμενος δύσκολος χειμώνας.

8,5% η διαφορά

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου, της τάξεως του 8,5% με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να κερδίζουν ένα 0,5% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με την έρευνα, η ΝΔ βρίσκεται μπροστά με 32%, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,5%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 12,3%, ενώ ακολουθούν ΚΚΕ με 5,4%, Ελληνική Λύση με 5% και ΜέΡΑ25 με 3%. 

Τι ανησυχεί τους Ελληνες

Το ενδιαφέρον των πολιτών εστιάζεται στα προβλήματα της καθημερινότητας, με το 84,2% να ανησυχεί για το κύμα ακρίβειας και τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Τα εθνικά θέματα και οι τουρκικές προκλήσεις ανησυχούν το 36,4% των πολιτών, ενώ η εγκληματικότητα και τα φαινόμενα βίας είναι το βασικό θέμα ανησυχίας για το 30,2% των ερωτηθέντων.

Τέλος, οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας ανησυχούν το 26,3% των πολιτών, ενώ μόνον το 16% δείχνει να ενδιαφέρεται και να ανησυχεί για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.