Τελευταία Νέα:

Λογίστρια πήρε πίσω 10.000 ευρώ που έκλεψε χάκερ από πελάτισσά της στα Χανιά


Η άμεση κινητοποίηση μίας λογίστριας από τα Χανιά σταμάτησε ηλεκτρονικές αγορές αξίας 10.000 ευρώ, που πραγματοποίησε χάκερ από τραπεζικό λογαριασμό πελάτισσάς της.
Το περιστατικό συνέβη πριν από τρεις ημέρες στα Χανιά, όταν παρατηρήθηκε κίνηση στην πιστωτική κάρτα γυναίκας, χρήματα τα οποία δεν είχε χρησιμοποιήσει.

Όπως ανέφερε το zarpanews.gr η λογίστρια και η πελάτισσά της ανέφεραν το περιστατικό στην Αστυνομία και στην Τράπεζα.

Τους ενημέρωσαν πως θα έπρεπε να ολοκληρωθεί η συναλλαγή για να προχωρήσουν οι διαδικασίες και ίσως κάποια στιγμή πάρει τα λεφτά της πίσω, κάτι που θα ήταν καταστροφικό για την πελάτισσα.

Η λογίστριά ανέλαβε δράση και, αφού συνέλεξε όλα τα έγγραφα, κατάφερε και μπήκε στον λογαριασμό και είδε ηλεκτρονικές αγορές από καταστήματα σε Φιλανδία και Εσθονία, ενώ κατά την έρευνα διαπίστωσε πως οι επιτήδειοι είχαν δημιουργήσει μία ψεύτικη σελίδα της τράπεζας από πανεπιστήμιο του εξωτερικού.

Αμέσως κάλεσε τις εταιρίες που είχαν πραγματοποιηθεί οι αγορές και τους ενημέρωσε ότι πρόκειται για απάτη και πως έχει ήδη κινηθεί νομικά ώστε να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Τέλος καλό και τα χρήματα επεστράφησαν στην κάτοχο.

zarpanews.gr














-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.