Τελευταία Νέα:

Λόξυγκας, επίμονος και ενοχλητικός - 5 κόλπα για να τον σταματήσεις



Τα δύο σημεία του σώματος που ευθύνονται για τον λόξυγκα είναι το φρενικό νεύρο (που ξεκινάει από τον εγκέφαλο και φτάνει στο διάφραγμα) και το διάφραγμα (είναι ο κύριος αναπνευστικός μυς που βρίσκεται ανάμεσα στην κοιλιά και τον θώρακα).
Ο λόξυγκας συμβαίνει όταν το διάφραγμα και ο λάρυγγας συσπώνται χωρίς την θέλησή μας, η επιγλωττίδα κλείνει και η ροή του αέρα εμποδίζεται. 
Λόξυγκας μπορεί να προκληθεί από στρες ή ενθουσιασμό, κατάποση μεγάλης ποσότητας αέρα σε σύντομο χρόνο, υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ή τροφίμων γρήγορα, ξαφνική αλλαγή στη θερμοκρασία του στομάχου. 
Μπορεί να μας συμβεί σε ανύποπτη στιγμή και αν δεν είμαστε μόνοι τις περισσότερες φορές μας φέρνει σε δύσκολη θέση μέχρι να περάσει.

 Πώς όμως μπορεί αυτό να συμβεί;

Οι πιο συνήθεις συμβουλές για να περάσει ο λόξυγγας είναι το κράτημα της αναπνοής, το βούλωμα των αυτιών και η κατάποση νερού με καλαμάκι. 
Υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι που μπορούν να βοηθήσουν.

👉   Φάτε μια κουταλιά ζάχαρη ή βούτυρο. Κολλώδεις τροφές σαν αυτές είναι ιδανικές για τον ερεθισμών των μυών που προκαλούν το λόξυγγα.

👉   Πιέστε την μύτη σας κατά την διάρκεια της κατάποσης

👉   Ασκείστε πίεση στο στήθος σας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με κλίση προς τα εμπρός.

👉   Μια λεπτή φέτα από λεμόνι μπορεί να σας βγάλει από την δύσκολη θέση. Τοποθετήστε την στη γλώσσα σας και πιπιλίστε την σαν γλειφιτζούρι.

👉   Προσπαθήστε να βήξετε ή να φταρνιστείτε. Αυτό μπορεί να σας ανακουφίσει.















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.