Τελευταία Νέα:

Πέντε ταξιδιωτικοί μύθοι που δεν ισχύουν
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι το να ταξιδεύει κανείς μόνο δεν είναι ασφαλές, καθώς και το ότι αν κλείσεις τελευταία στιγμή εισιτήρια θα πετύχεις καλύτερες και οικονομικότερες τιμές.
Αυτοί και άλλοι ταξιδιωτικοί μύθοι καταρρίπτονται παρακάτω, κάνοντας τους ταξιδιώτες να αναθεωρήσουν για πολλά απ' όσα πίστευαν μέχρι τώρα.


Δεν είναι και τόσο ασφαλές το να ταξιδεύεις μόνος

Η αύξηση των ταξιδιωτών ανά τον κόσμο που ταξιδεύουν μόνοι, τα τελευταία χρόνια σημειώνει σημαντική άνοδο. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι και τόσο επικίνδυνο, τελικά, το να ταξιδεύει κανείς μόνος. Αν προσέχεις για παράδειγμα όπως και στην πόλη σου και αν δεν επιλέξεις κάποιον ακραίο προορισμό που αποδεδειγμένα είναι επικίνδυνος, τότε όλα θα πάνα καλά. Οι περισσότεροι, μάλιστα, που το έχουν επιχειρήσει μιλούν για μια μοναδική εμπειρία ζωής.


Συναντάς λιγότερο κόσμο την ώρα που ανοίγουν τα αξιοθέατα

Δεν είσαι ο μόνος που θα σκεφτείς κάτι τέτοιο, γι αυτό να είσαι σίγουρος. Προτίμησε, λοιπόν, να επισκεφτείς τα δημοφιλή αξιοθέατα του προορισμού που βρίσκεσαι το μεσημεράκι, μια ώρα που οι περισσότεροι κάνουν break για μεσημεριανό ή προς το τέλος του ωραρίου. Βέβαια, η καλύτερη λύση είναι να έχεις βγάλει ήδη online το εισιτήριό σου και έτσι να αποφύγεις για τα καλά τα πλήθη.


Ο ύπνος στο αεροπλάνο θα σε βοηθήσει να αποφύγεις το jet lag

Τα υπερατλαντικά ταξίδια έχουν μόνο ένα κακό. Το jet lag που δημιουργείται μετά από αυτά, καθώς υπάρχουν διαταραχές στη λειτουργία του εσωτερικού ρολογιού του οργανισμού, επηρεάζοντας έτσι τον ύπνο, τη διατροφή ακόμη και τη διάθεση, και την αρτηριακή πίεσή μας. Κάτι που ενισχύεται από ταξίδια που πραγματοποιούνται σε διαφορετικές ζώνες ώρες.
Ο ύπνος στο αεροπλάνο, λοιπόν, δεν θα σε βοηθήσει να αποφύγεις το jet lag. Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις είναι να προσαρμόσεις το καθημερινό πρόγραμμα του ύπνου σου στην ώρα ύπνου του προορισμού, λίγες ημέρες πριν φύγεις για το ταξίδι σου.


Την τελευταία στιγμή βρίσκεις τα πιο οικονομικά εισιτήρια

Πρόκειται για μια θεωρία που ναι μεν ισχύει, αλλά όχι πάντα απαραιτήτως. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κλείσεις νωρίς, αλλά όχι υπερβολικά νωρίς. Σύμφωνα με έρευνες, μάλιστα, η καλύτερη περίοδος για να κλείσεις τα εισιτήρια του ταξιδιού σου είναι 6-7 εβδομάδες πριν την ημερομηνία του ταξιδιού.


Το ταξίδι, γενικότερα, είναι ένα ακριβό χόμπι

Αν κλείσεις την σωστή περίοδο φθηνά εισιτήρια, αν επιλέξεις να επισκεφτείς τον προορισμό της επιλογής σου off season, αν είσαι ευέλικτος με τις ημερομηνίες γενικότερα και αν κάνεις σωστή έρευνα σχετικά με τις δωρεάν δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις κατά την διάρκεια του ταξιδιού, τότε θα συνειδητοποιήσεις και μόνος σου ότι, τελικά, μπορείς να πραγματοποιήσεις και ένα οικονομικό ταξίδι.

-------------------------

To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.