Τελευταία Νέα:

O υψηλότερος δείκτης νοημοσύνης που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία


Αν ο δείκτης νοημοσύνης σας κυμαίνεται μεταξύ 85 και 115 μονάδων, ευθυγραμμιζόσαστε με την πλειοψηφία του πληθυσμού. Μια βαθμολογία πάνω από 130 υποδηλώνει εξαιρετική νοημοσύνη, και οτιδήποτε υψηλότερο από 160 σας καθιστά ιδιοφυΐα (τουλάχιστον όταν πρόκειται για τεστ νοημοσύνης).
Η Marilyn vos Savant, όμως, είναι μια κατηγορία από μόνη της. Σύμφωνα με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες, το εκπληκτικό IQ της 228 είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ.

Η γυναίκα που ξεπέρασε ακόμη και τους Άλμπερτ Αϊνστάιν και Στίβεν Χόκινγκ


Κόρη Ιταλού και Γερμανού μετανάστη, η vos Savant γεννήθηκε στο Σεντ Λούις του Μιζούρι το 1946. Οι προηγμένες γνωστικές της ικανότητες ήταν εμφανείς από μικρή ηλικία, και σύμφωνα με ένα τεστ IQ, εμφάνιζε ήδη επίπεδα νοημοσύνης ενηλίκων σε ηλικία 10 ετών.

Σύμφωνα με το mentalfloss.com, αποφάσισε να επιδείξει την εντυπωσιακή εξυπνάδα της στην επιτροπή των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες τη δεκαετία του 1980. Χρησιμοποιώντας δύο τεστ -το τεστ Stanford-Binet και το Mega Test- επέδειξε ένα σκορ IQ που την τοποθετούσε πάνω από τον Άλμπερτ Αϊνστάιν και τον Στίβεν Χόκινγκ. Από το 1986 έως το 1989, το Γκίνες την κατέγραψε ως το άτομο με το υψηλότερο IQ στη Γη.

Το αν, όμως, η vos Savant κατέχει ακόμη αυτόν τον τίτλο είναι δύσκολο να αποδειχθεί. Το Γκίνες διέκοψε την κατηγορία το 1990, δηλώνοντας ότι τα τεστ IQ ήταν πολύ αναξιόπιστα για να δικαιολογήσουν έναν μόνο κάτοχο ρεκόρ. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι που έκαναν τεστ IQ μπορεί να έχουν πετύχει υψηλότερη βαθμολογία από τη vos Savant τα τελευταία 32 χρόνια, αλλά χωρίς επίσημη αναγνώριση από τρίτο μέρος, είναι απίθανο να την ξεπεράσουν στη δημοσιότητα.

Η ίδια, αντί να σπουδάζει κβαντική φυσική όπως μερικοί από τους συνομηλίκους της με ιδιοφυές IQ, η vos Savant εργάζεται ως αρθρογράφος στο Parade από το 1986. Οι αναγνώστες καλούνται να της θέτουν γρίφους λογικής για να τους απαντήσει στη στήλη της «Ask Marilyn». Από το 2008, επινοεί, επίσης, τους γρίφους Numbrix για την έκδοση.













-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.