Τελευταία Νέα:

Φώτο: Tο πιο εντυπωσιακό μπαρ του κόσμου



Ο ναός του Fine Drinking στη Σιγκαπούρη. Στην κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της πολυτέλειας και των πολιτιστικών θησαυρών ένα επιβλητικό μπαρ κάνει το ταξίδι στον χρόνο να μοιάζει εφικτό. Με κάβα χιλίων διαφορετικών μπουκαλιών τζιν, εκατοντάδες ετικέτες κρασιών και γεύσεις διεθνείς συνδυάζει τo fine drinking με την υψηλή γαστρονομία σε ένα μυθιστορηματικό σκηνικό που αποθεώνει την Art Deco.






Πολυτελές και μεγαλόπρεπο, λειτουργεί από το 2002 στο ισόγειο του εμβληματικού ουρανοξύστη Parkview Square, στην ιστορική συνοικία Bugis της Σιγκαπούρης. Χαρακτηριστικό δείγμα της Art Deco αισθητικής που οι ασιατικές μεγαλουπόλεις λατρεύουν, ένας «ναός» του fine drinking που σήμερα διηγείται ιστορίες μιας άλλης εποχής. Η ξύλινη διακόσμηση με τις περίτεχνες μεταλλικές λεπτομέρειες, τα δερμάτινα καθιστικά και τα ζωγραφιστά ταβάνια δημιουργούν ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό που σε ταξιδεύει στην Αμερική της ποταπαγόρευσης και την Ευρώπη των 30s, σε μια εμπειρία που προμηνύεται αξέχαστη και σίγουρα θέλεις να τη ζήσεις.






Η «βιβλιοθήκη» με τις 1000 ετικέτες τζιν, από τις μεγαλύτερες συλλογές στον κόσμο, φανερώνει αδιαμφισβήτητα τον πρωταγωνιστή της φιλοσοφίας του head bartender Roman Foltán: «Ερεύνησα πολύ την ευρωπαϊκή και την αμερικάνικη ιστορία της περιόδου 1900-1940. Εμπνεύστηκα από προσωπικότητες της τέχνης, των γραμμάτων και της πολιτικής».

 Οι ιδιαίτερες παραλλαγές του dry martini όπως το δυναμικό Atlas, ένα mix από London dry gin, Ambrato vermouth, orange bitters και ξίδι σαμπάνιας ξεχωρίζουν. Τα μοναδικά gin tonic όπως το Tonica με yuzu tonic ή το Cold Brew G&T με καφέ έφεραν το Atlas Bar στη 15η θέση του θεσμού «The world’s 50 best bars» για το 2017 με τον ιδιαίτερο τίτλο Highest New Entry, λίγους μόλις μήνες μετά την ανακαίνιση του. 

Στο περίφημο ροζ χρυσό δωμάτιο μπορεί κανείς να δοκιμάσει περισσότερα από 250 είδη σαμπάνιας ενώ στους καταλόγους συμπεριλαμβάνονται εκατοντάδες επιλογές κρασιών και ουίσκι από το κελάρι της οικογένειας Hwang, ιδιοκτήτριας του Atlas αλλά και ολόκληρου του Parkview Square που στεγάζει τον οικογενειακό όμιλο κατασκευαστικών εταιρειών Chyau Fwu Group.






Προσανατολισμένο στη διεθνή κουζίνα και συγχρονισμένο με τις παγκόσμιες τάσεις το γαστρονομικό κομμάτι του κεντρίζει εξίσου το ενδιαφέρον. Μπρουσκέτες με ταρτάρ γαρίδας, αχινό και χαβιάρι, corn dogs αρνιού με φρέσκα μυρωδικά και πικάντικη σάλτσα, λαβράκι με σαφράν, κρέμα ρυζιού με καραμελωμένα δαμάσκηνα είναι μόνο μερικά από όσα σερβίρονται στο γεύμα, στο δείπνο αλλά και στο ειδικό afternoon tea menu. «Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε σε όσους βρίσκονται εδώ την απόλυτη high end απόλαυση σε όλα τα επίπεδα.» δηλώνει χαρακτηριστικά η Vicky Hwang, διευθύνουσα σύμβουλος του Atlas bar.













-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.