Τελευταία Νέα:

To 64% των Τούρκων δεν θεωρεί «εχθρό» τον ελληνικό λαό



To 64% των Τούρκων δεν θεωρεί «εχθρό» τον ελληνικό λαό, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας Metropoll στην Τουρκία.

Στην ερώτηση «Είναι φίλος ο ελληνικός λαός ή εχθρός;» το 64% των ερωτηθέντων απάντησαν «Όχι», το 31,3% «Ναι», ενώ 4,7% δεν απάντησε. Η έρευνα έρχεται σε μια στιγμή που βρίσκεται στο ζενίθ, η προκλητικότητα και η ακραία ρητορική σύσσωμης σχεδόν της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, κατά της Ελλάδας. 

Το θεαματικό στην έρευνα είναι, πως η πλειοψηφία τουρκικών κομμάτων που έχουν κάνει «σημαία» την ακραία εθνικιστική ρητορική κατά της Ελλάδας -όπως το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και το συγκυβερνών ακροδεξιό κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (ΜΗP)- δεν θεωρούν «εχθρό» τους Έλληνες.



Συγκεκριμένα δεν θεωρούν «εχθρό» τον ελληνικό λαό, δήλωσαν οι ψηφοφόροι των κομμάτων:

• 60,3% του κυβερνώντος AKP
• 73,8% του αντιπολιτευόμενου Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP)
• 65,1 % του Καλού Κόμματος (İyi Parti ) της Μεράλ Ακσενέρ
• 68,6 του Δημοκρατικού Κόμματος τω Λαών (HDP)
• 57,8% του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP)

Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δικτυα, ο ιδρυτής και Διευθυντής της MetroPOLL Research Οζέρ Σενσάρ, σχολίασε : «Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας δεν αισθάνεται εχθρότητα προς τον ελληνικό λαό».

Σε άλλη ερώτηση της ίδιας έρευνας, το 51,5% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η ένταση της Τουρκίας με την Ελλάδα αποτελεί προεκλογική κίνηση της κυβέρνησης Ερντογάν. 

Σε αυτούς που συμφωνούν με την ίδια άποψη είναι 36% και 38% των ψηφοφόρων του AKP και ΜΗP αντίστοιχα, που αποτελούν τον κυβερνητικό συνασπισμό στην χώρα.
















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.