Τελευταία Νέα:

Τι περιμένουμε από το πετρέλαιο θέρμανσης - Από τις 14 Οκτωβρίου η διάθεσή του


Η πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, μιλάει στο CNN Greece για το πετρέλαιο θέρμανσης, η διάθεση του οποίου ξεκινά στις 14 Οκτωβρίου
Aπό τις 14 Οκτωβρίου, καθώς η 15η του μήνα είναι Σάββατο, ξεκινά φέτος η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης από τους πρατηριούχους, ενόψει του χειμώνα.


Ο προβληματισμός από την πλευρά των καταναλωτών για την τιμή του είναι έντονος καθώς η θέρμανση τον φετινό χειμώνα αποτελεί την κύρια πηγή ανησυχίας τους, εν μέσω της ενεργειακής κρίσης και των γενικότερων πληθωριστικών πιέσεων. Αρκετοί άλλωστε αναζητούν και εναλλακτικές πηγές θέρμανσης προκειμένου να αποφύγουν την υψηλή τιμή του πετρελαίου.

Πάντως, οι πρώτες παραγγελίες, όπως επισημαίνει στο CNN Greece η πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα έχουν ξεκινήσει από τους καταναλωτές εκείνους, οι οποίοι συστηματικά κάθε χρόνο κάνουν νωρίς τον προγραμματισμό τους για το πετρέλαιο του χειμώνα.

Εκείνο ωστόσο που παρατηρείται ήδη είναι ότι οι παραγγελίες αυτές είναι μικρές σε ποσότητα, ενδεικτικό της διστακτικότητας των πολίτων στις αγορές καυσίμων.

Η τιμή διάθεσης

Σε ό,τι αφορά την τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, το ζήτημα δηλαδή που «καίει» περισσότερο τους καταναλωτές, η κ. Ζάγκα σημειώνει:


«Δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί όλη η ιστορία. Λέγαμε ότι θα ξεκινήσει πιθανόν στο 1,60 ευρώ το λίτρο αλλά έτσι όπως ανεβαίνει η τιμή του πετρελαίου, πολύ φοβάμαι ότι θα πάει προς τα πάνω. Στο 1,65 ή στο 1,70 ευρώ το λίτρο, δεν το ξέρουμε, είμαστε επιφυλακτικοί και θα το δούμε την τελευταία στιγμή».Τι να προσέξουν οι καταναλωτές


Όσον αφορά σε εκείνα που πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές οι οποίοι θα προμηθευτούν από τις 14 Οκτωβρίου το πετρέλαιο θέρμανσης, η πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής επισημαίνει:

Προτού έρθει η παραλαβή του πετρελαίου οι καταναλωτές να έχουν μετρήσει σωστά το «καζάνι» τους.


Όταν έρθει η παραλαβή, να αφήσουν το καύσιμο να «ησυχάσει» και στη συνέχεια να μετρήσουν εκ νέου.


Εφόσον δεν προκύψει συμφωνία με τον πρατηριούχο σχετικά με τη μέτρηση που έγινε, να αναγράψουν στο τιμολόγιο: «με επιφύλαξη». Ακολούθως, να ειδοποιηθεί η εταιρεία στην οποία ανήκει το όχημα που ήρθε.


Υπενθυμίζεται ότι σε ό,τι αφορά τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης, θα πρέπει να αναμένουν έως το τέλος του μήνα ή αρχές του επόμενου ώστε να ανοίξει η πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ, προκειμένου να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η σχετική ΚΥΑ στην οποία θα ορίζονται τα νέα εισοδηματικά όρια καθώς και το κατώτερο και ανώτερο ποσό του επιδόματος ενώ τα πρώτα ποσά αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις αρχές Δεκεμβρίου.

Πέραν του επιδόματος θέρμανσης, οι καταναλωτές θα προμηθευτούν το καύσιμο κατά 25 λεπτά φθηνότερα (ανά λίτρο), λόγω της κρατικής επιδότησης.

Επίσης οι νέοι δικαιούχοι οι οποίοι θα καταναλώσουν, για πρώτη φορά φέτος, πετρέλαιο αντί του φυσικού αερίου, θα λάβουν διπλάσιο ποσό επιδόματος θέρμανσης.CNN.gr
-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.