Τελευταία Νέα:

Θεσσαλονίκη: Δείτε φωτορεπορτάζ από την μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση


Γεμάτη από εικόνες που ενισχύουν το αίσθημα εθνικής υπερηφάνιας ήταν η σημερινή μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης.

Υπό το βλέμμα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, πρώτα παρήλασαν τα μέλη της Ομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Β. Ελλάδος – Σύλλογος «ΚΟΜΑΝΤΟΣ» 74, ακολούθησε ο Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων «Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ». Στη συνέχεια πήραν σκυτάλη τα μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων, αλλά και μαθητές σχολείων της Θεσσαλονίκης.

Μετά τα πολιτικά τμήματα ακολούθησε η παρέλαση των στρατιωτικών τμημάτων.

Η παρουσίαση των αρμάτων μάχης του ελληνικού στρατού εντυπωσίασε το κοινό που έχει κατέκλυσε την παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης. Ερπύστριες ταρακούνησαν την Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, με πλήθος κόσμου από δρόμους και μπαλκόνια να χειροκροτεί τους συμμετέχοντες στην παρέλαση.

Στην παρέλαση των στρατιωτικών τμημάτων ξεχώρισαν τα Γερμανικά Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ) Marder 1Α3 που έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνιση τους.

Τα δέκα από τα 40 οχήματα ΤΟΜΑ, που ανήκαν στην γερμανική Rheinmetall και έχει επιθεωρήσει επιτροπή αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού, μέσα από διακρατική συμφωνία, περνούν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας, καθώς συνδυάστηκαν με την παραχώρηση 40 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης, πεπαλαιωμένων ΒΜΡ-1 Ost στην Ουκρανία και αυτά είναι που αντικαθιστούν στο ελληνικό οπλοστάσιο.

Φωνάζοντας συνθήματα, τα μέλη της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών, οι γνωστοί ΟΥΚάδες παρέλασαν περήφανα ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, στην Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη Θεσσαλονίκη κι απέσπασαν θερμότατο χειροκρότημα από τους εκατοντάδες πολίτες που βρέθηκαν από νωρίς στην παραλία της πόλης. 

Τα μέλη της Ομάδας, οι βατραχάνθρωποι, που τις προηγούμενες ημέρες έκαναν την πρωινή τους γυμναστική κατά μήκος της παραλίας της πόλης, παρέλασαν σήμερα υπερήφανα, υπό το βλέμμα των επισήμων αλλά και των πολιτών που συγκεντρώθηκαν στη νέα παραλία, φέροντας τον καταδυτικό εξοπλισμό τους.

Τα βλέμματα όλων εκείνων που βρέθηκαν στην παραλιακή Λεωφόρο μαγνήτισαν τα γαλλικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη Rafale, τα οποία πέταξαν πάνω από τη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Τα Rafale πέταξαν για πρώτη φορά στον ουρανό της Θεσσαλονίκης και έσκισαν τους αιθέρες.

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε ο επισμηναγός Χριστόδουλος Γιακουμής, ο οποίος μαγνήτισε για άλλη μία φορά τα βλέμματα όσων βρέθηκαν στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο ιπτάμενος της ομάδας Ζευς με το μαχητικό F-16 απογειώθηκε από την 110 πτέρυγα μάχης στη Λάρισα και έφτασε στον ουρανό της Θεσσαλονίκης όπου πραγματοποίησε δύσκολους ελιγμούς και χαμηλές διελεύσεις με το F-16, ένα από τα καμάρια της πολεμικής μας αεροπορίας.

Με στίχους του Κωνσταντίνου Καβάφη, έστειλε μήνυμα ενότητας και εθνικής υπερηφάνειας, απευθυνόμενος στους Θεσσαλονικείς. “Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες” ήταν ο στίχος του ποιήματος που χρησιμοποίησε, δηλώνοντας ότι οι Έλληνες ιπτάμενοι είναι έτοιμοι να πράξουν όσα έπραξαν και οι πρόγονοί μας για την ελευθερία του Έθνους.

“Τιμή σε εκείνους που φυλλάτουν Θερμοπύλες. Χρόνια πολλά στον Ελληνισμό απανταχού της Γης- Χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη” ανέφερε καταχειροκροτούμενος.

“Η πατρίδα σας ευγνωμονεί, χρόνια πολλά και καλές απογειώσεις” ήταν το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, προς όλους τους ιπτάμενους της Πολεμικής μας αεροπορίας.

Δείτε εικόνες του Intime από την στρατιωτική παρέλαση:








































-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.