Τελευταία Νέα:

Ο καθαρισμός της Λίμνης Βεγορίτιδας το πρώτο βήμα για τη συνολική αναβάθμιση της περιοχήςΜαζί μέλη του Ναυτικού Ομίλου Άρνισσας και τον Πρόεδρο του Σκοπευτικού Συλλόγου Άρνισσας, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης βρέθηκε στη Λίμνη Βεγορίτιδα το Σάββατο 01 Οκτωβρίου 2022.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του εκεί ο κ. Σταμενίτης είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών διαμόρφωσης του χώρου της προβλήτας, που χρηματοδοτήθηκαν από το Πράσινο Ταμείο, ύστερα από παρέμβαση του ίδιου και αίτημα του Δήμου Έδεσσας και της Τοπικής Κοινότητας Άρνισσας. Ενώ έγινε αποδέκτης του αιτήματος χρηματοδότησης με σκοπό την αγορά σκαφών και εξοπλισμού του Ομίλου, αλλά και πρόσθετων εργασιών στον χώρο της προβλήτας.

Αναφορικά με την επίσκεψη του στην περιοχή ο Βουλευτής κ. Σταμενίτης δήλωσε:

«Επιθεωρήσαμε σήμερα μαζί με τα μέλη του Ναυτικού Ομίλου Άρνισσας τις εργασίες που υλοποιούνται στον χώρο της προβλήτας και τις εργασίες που αφορούν τον καθαρισμό της ακτής της λίμνης. Είναι ένα σημαντικό έργο, που αντιμετωπίζει το πρόβλημα των αυθαίρετων τσιμεντόσεων που υπήρχαν μέσα στο νερό αλλά και του καθαρισμού του χώρου προς αποφυγήν των φαινομένων πυρκαγιάς. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα και τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κ. Σταθόπουλου για την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος χρηματοδότησης των εργασιών αλλά και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Άρνισσας κ. Παπαγιαννίδη για τη συνεργασία.

Συνολικά οι εργασίες θα συμβάλλουν στην προστασία της ορνιθοπανίδας και του φυσικού πλούτου της περιοχής καθώς και στην ανεμπόδιστη και ασφαλή άσκηση των αθλητικών δραστηριοτήτων του Ναυτικού Ομίλου Βεγορίτιδας.

Σε άμεση συνεργασία με τόσο με την Τοπική Κοινότητα και τον Δήμο Έδεσσας όσο και με το Δ.Σ. του Συλλόγου θα προχωρήσουμε στη διεκδίκηση και νέων αιτημάτων για χρηματοδότηση επιπλέον εργασιών που θα ολοκληρώσουν την εικόνα της προβλήτας, κάνοντας την πιο ελκυστική στους επισκέπτες και καθιερώνοντας την περιοχή ως έναν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα τουριστικό προορισμό».-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.