Τελευταία Νέα:

Στεγαστικό πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι - Πώς θα δίδονται τα δάνειαΓια πρώτη φορά σε εφαρμογή μπαίνει το πρόγραμμα «Σπίτι μου» προκειμένου νέα ζευγάρια να καταφέρουν να αποκτήσουν δική τους κατοικία, πληρώνοντας ουσιαστικά ένα μικρό ποσό, σαν ενοίκιο για κάποια έτη.
Το πρόγραμμα θα «τρέξει» από τον πρώην ΟΑΕΔ και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ξεκινήσει από τις αρχές του 2023.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, εξετάζεται να δοθεί προτεραιότητα σε νέους γονείς με παιδιά, ενώ θα ακολουθήσουν τα ζευγάρια και οι ελεύθεροι.


Το πρόγραμμα αφορά στις ηλικίες από 25 έως 39 ετών.

Κατά τις ίδιες πηγές ο Οργανισμός βρίσκεται σε επικοινωνία με τράπεζες, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια σχετική πλατφόρμα.

Λεπτομέρειες προγράμματος

-Έτος κατασκευής ακινήτου έως και το 2007
-Υψος δανείου έως 150.000 ευρώ

Παράδειγμα

Για ένα σπίτι αξίας 100.000 ευρώ η μηνιαία δόση προβλέπεται στα 275 ευρώ σε 30 έτη αποπληρωμής.

Ποιοι μπορούν να λάβουν χαμηλότοκα δάνεια με επιδότηση του κράτους που ανακοίνωσε η κυβέρνηση;

Θα μπορούν να τα λάβουν 10.000 νέοι ή νέα ζευγάρια ηλικίας 25-39 ετών και θα πρέπει να έχουν ετήσιο καθαρό εισόδημα από 10.000 ευρώ έως το όριο που προβλέπεται για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης με τα πρόσφατα διευρυμένα κριτήρια.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.