Τελευταία Νέα:

Ποιά είναι η σωστή απόσταση καναπέ-τηλεόρασης;


Υπάρχουν μια σειρά πολλαπλών παραγόντων που πρέπει να λάβετε υπόψιν σας όταν αποφασίζετε πού να τοποθετήσετε μια τηλεόραση, συμπεριλαμβανομένων των διαστάσεων τόσο των επίπλων όσο και της τηλεόρασης, της ανάλυσης εικόνας, του ύψους, του σχεδίου κ.ο.κ.
Όταν πρόκειται για τον καθορισμό της απόστασης μεταξύ του καναπέ και της τηλεόρασης, το ιδανικό σενάριο, σύμφωνα με το ArchDaily, λαμβάνει υπόψη τις απαιτούμενες αποστάσεις μεταξύ των επίπλων και των χώρων που απαιτούνται για την απόλαυσή του, προκειμένου το σκηνικό να επιτύχει τον επιδιωκόμενο σκοπό του και να αποφύγει να προκαλέσει πονοκέφαλο στον θεατή.

Πρώτον, υπάρχουν δύο κύριοι παράγοντες που πρέπει να γνωρίζετε κατά την τοποθέτηση της τηλεόρασης στο σπίτι σας: το μέγεθος και η ανάλυση. 

Όταν μιλάτε για το μέγεθος μιας τηλεόρασης, αναφέρεστε στο μήκος της οθόνης, διαγώνια, εκφρασμένο σε ίντσες συνήθως. Η μία ίντσα ισούται με 2,54 εκατοστά, επομένως, εάν μια τηλεόραση έχει μήκος 40 ίντσες, σημαίνει ότι μετρά 1,02 μέτρα από τη μια γωνία στην άλλη.

Αλλά πέρα ​​από το μέγεθός του, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε επίσης την ανάλυση του. Η ανάλυση αναφέρεται στον αριθμό των κάθετων και οριζόντιων γραμμών που αποτελούνται από τα pixels, που εμφανίζονται σε μια οθόνη. Ένα αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι όταν αυξάνεται η ανάλυση, αυξάνεται και η πυκνότητα των pixel. σημαίνει ότι βελτιώνεται η ευκρίνεια και ο πλούτος λεπτομερειών, γεγονός που σας επιτρέπει να καθίσετε πιο κοντά διατηρώντας το ίδιο μέγεθος οθόνης.

Από την άλλη πλευρά, ο φωτισμός και η ώρα της ημέρας έχουν επίσης μεγάλη επιρροή όταν επιλέγετε το σωστό μέρος για να εγκαταστήσετε την τηλεόραση για να επιτύχετε μια ευχάριστη εμπειρία. Συνιστάται να τοποθετείτε την τηλεόραση σε έναν κάθετο τοίχο στα παράθυρα και ποτέ μπροστά από τα ανοίγματα. Στην πραγματικότητα, ο στόχος είναι να μειωθούν οι αντανακλάσεις που θα μπορούσαν να προκύψουν χωρίς να χαθεί η ποιότητα της εικόνας.

Γωνία και ύψος της συσκευής

Επιπλέον, η γωνία θέασης πρέπει να ληφθεί υπόψιν. Ένας οδηγός που αναπτύχθηκε από την Εταιρεία Μηχανικών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (SMPTE) συνιστά να κάθεστε σε απόσταση που επιτρέπει στην οθόνη να καταλαμβάνει περίπου 30 μοίρες του οπτικού μας πεδίου. Αυτό ισχύει για κάθε τύπο περιεχομένου πολυμέσων.

Μια άλλη μεταβλητή που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι το ύψος στο οποίο θα τοποθετηθεί η συσκευή. Συνιστάται το κέντρο της οθόνης να συμπίπτει περίπου με το ίδιο ύψος των ματιών. Γενικά, τα μάτια ενός καθισμένου ατόμου μέσου ύψους βρίσκονται μεταξύ 85 και 100 cm από το πάτωμα. Επομένως, προτείνεται, δεδομένου ότι δεν βρίσκονται ακριβώς στη μέση του ύψους της οθόνης, να τα έχετε σε αναλογία του ενός τρίτου της κορυφής της οθόνης.

Υπάρχουν πολλαπλά σχέδια τηλεοράσεων στην αγορά που, χρόνο με το χρόνο, προσπάθησαν να βελτιωθούν εξασφαλίζοντας καλύτερη εμπειρία χρήστη. Τα τελευταία χρόνια, ο καμπύλος σχεδιασμός βρίσκεται το επίκεντρο, αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η διαφορά μεταξύ τηλεοράσεων επίπεδης οθόνης και καμπύλης οθόνης;

Οι τηλεοράσεις με καμπύλη οθόνη επιτρέπουν την απόσταση μεταξύ των ματιών μας και της τηλεόρασης να είναι σταθερή τοποθετώντας μας στο κέντρο της οθόνης. Επιπλέον, η καμπυλότητα σάς επιτρέπει να επεκτείνετε το οπτικό πεδίο και να δημιουργείτε μια αίσθηση ότι σας περιβάλλει όσο πιο κοντά είστε, καθώς και να μειώνετε τις αντανακλάσεις από την οθόνη.

ArchDaily
-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.