Τελευταία Νέα:

Ανακαλύφθηκε «iPhone» σε πίνακα ζωγραφικής του 1860;Είναι δυνατόν μια γυναίκα να κρατά ένα iPhone σε πίνακα ζωγραφικής σχεδόν 150 ετών; Αυτό ανακάλυψε και ισχυρίζεται ένας επισκέπτης του μουσείου Neue Pinakothek στο Μόναχο της Γερμανίας, αναπτύσσοντας μια περίεργη θεωρία για… ταξίδι στον χρόνο.
Ο πίνακας που ζωγράφισε ο Ferdinand George Waldmüller το 1860 απεικονίζει μια νεαρή γυναίκα να περπατά σε ένα μονοπάτι, κρατώντας στα χέρια της κάτι που περισσότερο μοιάζει με βιβλίο, ενώ ένας άνδρας την περιμένει για να της χαρίσει ένα λουλούδι.

Όμως, ο Πίτερ Ράσελ, επισκέπτης του γερμανικού μουσείου τέχνης παρατήρησε ότι το βιβλίο μοιάζει περισσότερο με iPhone παρά με βιβλίο. Σημειώνεται ότι το iPhone παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από την Apple το 2007 και ο πίνακας ζωγραφίστηκε το 1860, δηλαδή 147 χρόνια πριν.

«Αυτό που μου κάνει εντύπωση περισσότερο είναι το πόσο μια αλλαγή στην τεχνολογία έχει αλλάξει την ερμηνεία της ζωγραφικής. Σήμερα δεν θα μπορούσε να υπάρξει άνθρωπος που να μην δει την ομοιότητα με τη σκηνή ενός νεαρού κοριτσιού που απορροφήθηκε στα social media του smartphone της», είπε ο Ράσελ.


Η εξήγηση του επισκέπτη για την απεικόνιση της εικόνας έγινε viral στα social media και βάσει αυτής αναπτύχθηκαν διάφορες περίεργες θεωρίες, όπως αυτή του ταξιδιού στον χρόνο. 

Όμως, ο CEO του πρακτορείου τέχνης austrian-paintings.at διέψευσε αυτούς τους ισχυρισμούς, ξεκαθαρίζοντας ότι «το κορίτσι σε αυτόν τον πίνακα του Waldmüller δεν παίζει με το νέο της iPhone, αλλά πηγαίνει στην εκκλησία κρατώντας ένα μικρό βιβλίο προσευχής στα χέρια της».-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.