Τελευταία Νέα:

‘’Κτήμα Ζην Ηδέως: Η τέχνη συναντά το κρασί με την εικαστική έκθεση Ladna Senka’’


Φωτογράφος 
Δάφνη Πορτοκάλογλου

Φωτογράφος Δάφνη Πορτοκάλογλου

Έργα που έχουν φιλοτεχνηθεί εμπνευσμένα από την τέχνη του κρασιού φιλοξενούνται στο οινοποιείο Ζην Ηδέως, στα πλαίσια της έκθεσης Ladna Senka.


Άρρηκτα συνδεδεμένο με όλες τις μορφές τέχνης, το κρασί και η τέχνη συνυπάρχουν αρμονικά και δυναμικά από την αρχαιότητα. Ο οίνος βρίσκεται πίσω από δημιουργήματα γνωστών και άγνωστων καλλιτεχνών, αποτελεί καλλιτεχνική έμπνευση και τροφή, μετουσιώνει τη δημιουργία σε τέχνη.


Στο οινοποιείο Ζην Ηδέως, το πάθος για ”Γλυκιά Ζωή” δημιούργησε τη Ladna Senka (Δροσερή Σκιά), μια εικαστική έκθεση “αισθήσεων” στην οποία πρωταγωνιστούν έργα τεσσάρων διεθνών καλλιτεχνών. Η Ladna Senka γοητεύει τον επισκέπτη ο οποίος καλείται να γευτεί ξεχωριστές ετικέτες του οινοποιείου παράλληλα με την περιήγησή του στην έκθεση.


Οι καλλιτέχνες που επιμελήθηκαν τα έργα είναι οι Rolana Čečkauskaitė (Λιθουανία), Miodrag Perić (Σερβία), Γιάννης Αργυριάδης (Ελλάδα) και Σαράντης Γκάγκας (Ελλάδα). Δημιούργησαν έργα εμπνευσμένα από την τέχνη της οινολογίας, τη φύση και τη ζωή. 


Αυτό το ταξίδι στην τέχνη ξεκίνησε στις 15 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 15 Ιανουαρίου 2023. Το οινοποιείο Ζην Ηδέως προσκαλεί όλους τους λάτρεις του κρασιού να επιβιβαστούν και να απολαύσουν τη μοναδικότητα της δροσερής σκιάς.


Η έκθεση είναι ανοιχτή για όλους και λειτουργεί Δευτέρα με Σάββατο 10:30-14:30 και 18:00 -21:00 και Κυριακή 10:00-15:00.


Δευτέρα με 
Φωτογράφος Δάφνη Πορτοκάλογλου

Φωτογράφος Δάφνη Πορτοκάλογλου

Φωτογράφος Δάφνη Πορτοκάλογλου

Φωτογράφος Δάφνη Πορτοκάλογλου
-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.