Τελευταία Νέα:

Προσοχή στους «μαϊμού» μεσίτες – Οδηγίες από τον Σύλλογο


Γιατί προειδοποιούν οι πιστοποιημένοι μεσίτες
Πληθαίνουν οι καταγγελίες σε μέλη του συλλόγου μεσιτών αστικών συμβάσεων Αθηνών – Αττικής, πως στην αγορά του Real Estate έχουν παρεισφρήσει δήθεν μεσίτες που όχι μόνο ζητούν αμοιβές που δεν τις δικαιούνται αλλά θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και τη νομιμότητα μιας αγοραπωλησίας.

Θέλοντας να προστατεύσουμε τους υποψήφιους αγοραστές ή ενοικιαστές αλλά και τους ιδιοκτήτες ο Σύλλογος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους μαϊμού μεσίτες και παραθέτει ορισμένες οδηγίες – χρήσιμες κινήσεις που αποδεικνύουν εάν έχετε να κάνετε με πραγματικό μεσίτη ή με κάποιον απατεώνα, που στην καλύτερη των περιπτώσεων θα λειτουργήσει αντιεπαγγελματικά ενώ στη χειρότερη μπορεί να σας οδηγήσει στην απώλεια μεγάλου ή και μικρού χρηματικού ποσού.

Ο επαγγελματίας μεσίτης εκτός από τον ΑΦΜ διαθέτει και τον αριθμό Γ.Ε.ΜΗ. (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) τον οποίο καλό θα ήταν να τον ζητήσετε πριν από οποιαδήποτε συναλλαγή.

Στην περίπτωση που δεν το πράξετε εξ αρχής τότε όταν υπογράψετε την εντολή ανάθεσης ο μεσίτης – εάν φυσικά είναι απολύτως νόμιμος – θα πρέπει να βάλει την σφραγίδα του στην οποία αναφέρεται ρητά ο ΑΦΜ και ο Γ.ΕΜ.Η.

Επίσης χιλιάδες μεσίτες μέλη του ΣΜΑΣΑΑ μας διαθέτουν την ταυτότητα του Συλλόγου μας, που αποδεικνύει πως είναι νόμιμοι μεσίτες, ωστόσο η κατοχή της ταυτότητας ΔΕΝ είναι υποχρεωτική όπως τα άλλα δύο στοιχεία που προαναφέραμε.

Στην περίπτωση που οι πολίτες έχουν την οποιαδήποτε αμφιβολία για το εάν και κατά πόσο είναι νόμιμος και πραγματικός ο άνθρωπος που έχουν επιλέξει για μεσίτη, μπορούν να απευθύνονται και στα τηλέφωνα του Συλλόγου μας για περισσότερες οδηγίες.-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.