Τελευταία Νέα:

Έρχεται διπλή ενίσχυση για ευάλωτα νοικοκυριά πριν τα Χριστούγεννα



Η κατάθεση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας άνοιξε το δρόμο για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων αλλά και τη έκτακτη ενίσχυση των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους πριν τα Χριστούγεννα.

Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι η έκτακτη οικονομική ενίσχυση προς ευάλωτους συνταξιούχους και ανασφάλιστους υπερήλικες καθώς και τους δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος, Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και Επιδόματος Παιδιού θα καταβληθεί έως τις 20 Δεκεμβρίου

Ειδικά μάλιστα για τον επόμενο μήνα, η τακτική καταβολή των προνοιακών επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ καθώς και η καταβολή του επιδόματος γέννησης, του επιδόματος αναδοχής και του επιδόματος ομογενών θα πραγματοποιηθεί έως τις 20 Δεκεμβρίου και όχι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Ενίσχυση στους συνταξιούχους

Οι συνταξιούχοι που θα λάβουν την επιταγή ακρίβειας θα πρέπει σωρευτικά να ικανοποιούν εισοδηματικά κριτήρια. 

Αυτό σημαίνει πως θα λάβουν την έκτακτη ενίσχυση όσοι έχουν:

👉ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 9.600 ευρώ (800 ευρώ μηνιαίως αυξημένο σε σχέση με την προηγούμενη φορά καθώς που είχε οριστεί στα 600 ευρώ) και 
👉ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 16.800 ευρώ από τις 14.400 ευρώ που ίσχυε. 
👉Τέλος, η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 300.000 ευρώ.

Το ατομικό εισόδημα όσο και το οικογενειακό, αφορά το συνολικό ποσό που λαμβάνει κάθε συνταξιούχος, τόσο από συντάξεις όσο και από άλλες πηγές. 

Δικαιούχοι, είναι όσοι παίρνουν τόσο προσωρινή όσο και προκαταβολή σύνταξης, εφόσον πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για το 2021. 

Τα ίδια εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα ισχύσουν και για τους μακροχρόνια ανέργους.

Επίδομα ακρίβεια θα λάβουν επίσης:

35 χιλιάδες ανασφάλιστοι υπερήλικες του ΟΠΕΚΑ. 

Η μηνιαία σύνταξη ανασφάλιστων υπερηλίκων και το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων θα χορηγηθούν προσαυξημένα κατά 250 ευρώ τον Δεκέμβριο.

Διευκρινίζεται ότι αν ένας χαμηλοσυνταξιούχος του ΕΦΚΑ είναι ταυτόχρονα δικαιούχος αναπηρικού ή άλλου επιδόματος του ΟΠΕΚΑ, θα λάβει μόνο την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων.

172.000 δικαιούχοι επιδόματος ΑμεΑ.

Προβλέπεται ότι για τον Δεκέμβριο οι προνοιακές παροχές σε χρήμα προσαυξάνονται κατά 250 ευρώ.

225.000 δικαιούχοι ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος
 θα δουν διπλή δόση τον Δεκέμβριο.

800.000 δικαιούχοι επιδόματος παιδιών ΟΠΕΚΑ θα πάρουν 1,5 επιπλέον μηνιαία δόση. 

Το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 ευρώ από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί. 

Για παράδειγμα:

Οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, με ετήσιο εισόδημα 28.000 λαμβάνει 56 ευρώ επίδομα το μήνα. Με την οικονομική ενίσχυση του Δεκεμβρίου θα λάβει 84 ευρώ. 

Οικογένεια με δύο γονείς και ένα παιδί, με ετήσιο εισόδημα 26.000 ευρώ, λαμβάνει 28 ευρώ το μήνα. Με την νέα οικονομική ενίσχυση θα λάβει 42 ευρώ τον Δεκέμβριο. 

Οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, με ετήσιο εισόδημα 18.800 λαμβάνει 84 ευρώ το μήνα. Τον Δεκέμβριο θα λάβει 126 ευρώ.


moneyreview.gr










-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.