Τελευταία Νέα:

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Πέλλας : Πρώην γενικός γραμματέας προτείνει υποψηφιότητα Νουσηκήρου


Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα απασχόλησε την χθεσινή συνεδρίαση της ΝΕ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Πέλλας, όπου την πρόταση για υποψηφιότητα Νουσηκύρου υποστήριξαν μόνο δύο μέλη από τα έντεκα συνολικά: Ο πρώην γραμματέας Λάκης Προκοπίδης και ο Νίκος Αλεξανδρίδης.

Σε τροχιά προεκλογικής περιόδου κινείται (και) το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, καθώς οι κάλπες αναμένονται εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023, με έναν επιθετικό σχεδιασμό 40 ημερών, μέχρι τα Χριστούγεννα που έχει εκπονήσει το κόμμα, "φουλάροντας τις μηχανές".

Ήδη, ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει σημάνει εκλογικό συναγερμό θέτοντας στελέχη και βουλευτές σε διαρκή εκλογική ετοιμότητα, τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο.
Η διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων είναι σε πλήρη εξέλιξη με την αρμόδια επιτροπή της οποίας ηγείται ο Βαγγέλης Αργύρης να έχει ολοκληρώσει ήδη έναν μεγάλο όγκο δουλειάς, μετά από κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους βουλευτές, αλλά και με τους Γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών.

 Στο πλαίσιο αυτό καταγράφεται η πρόθεση να έχουν κλείσει οι «πράσινες» λίστες σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80% ώστε στη συνέχεια να πάρουν το δρόμο για την Κεντρική Επιτροπή για να τις εγκρίνει.

Εξάλλου, η Κεντρική Επιτροπή που αναβλήθηκε - κατ' άλλους λόγω πληροφοριών περί επίσπευσης των εκλογών, κατ' άλλους επειδή απλώς δεν ήταν έτοιμα τα ψηφοδέλτια - ορίστηκε για τις 10-11 Δεκεμβρίου. Εκεί θα παρουσιαστεί και ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοδελτίων και ο Νίκος Ανδρουλάκης θα κάνει το εναρκτήριο σάλπισμα για τις εκλογές.

Στόχος, όπως σημειώνουν κορυφαίοι αξιωματούχοι της Χαριλάου Τρικούπη «οι υποψήφιοι βουλευτές να βγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στις τοπικές κοινωνίες και να δώσουν στην πρώτη γραμμή την κρίσιμη πολιτική μάχη.

Στα ψηφοδέλτια θα επιχειρηθεί ισχυρή δόση ανανέωσης που θα ξεπερνά το 50%, τόσο σε πρόσωπα όσο και σε ηλικιακές κατηγορίες, ενώ στόχος είναι ένας στους τρεις υποψηφίους να είναι νέοι κάτω των 40 ετών.

Οι πράσινοι "μνηστήρες" για έδρα στην Πέλλα
Στην εκλογική περιφέρεια της Πέλλας παρατηρείται μεγάλο ενδιαφέρον από στελέχη που διεκδικούν την είσοδό τους στη Βουλή, αν το επιτρέψει φυσικά το εκλογικό αποτέλεσμα με την απλή αναλογική ή (αν προκύψει) σε δεύτερη αναμέτρηση με το νέο εκλογικό νόμο.


Τα στελέχη που ανήκουν στην "σφαίρα" των υποψηφίων για μια θέση στο πράσινο ψηφοδέλτιο και επαναβεβαίωσαν πρόσφατα στη Ν.Ε. την επιθυμία τους αυτή, είναι τα εξής (αλφαβητικά): Αλεξανδρίδου Ραχήλ, Ζαρογουλίδης Παναγιώτης, Μουσμούτης Κώστας, Νουσηκύρου Άλκης, Ξυλουργίδης Αντώνης, Παπαδάκη Κική, Παπαδημητρίου Γιώργος, Στογιαννίδης Γιάννης και Τσαλταφερίδης Απόστολος.

"Θρίλερ" με την υποψηφιότητα Νουσηκύρου
Στο μεταξύ, έντονο παρασκήνιο φαίνεται να εξελίσσεται γύρω από την φημολούμενη υποψηφιότητα του περιφερειακού συμβούλου (με τον Απ. Τζιτζικώστα) και μέχρι πρότινος πολιτευτή της ΝΔ, Άλκη Νουσηκύρου, με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο νομό Πέλλας. Εξάλλου, για το συγκεκριμένο θέμα πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει πριν από δύο μήνες.

Όλα ξεκίνησαν από μια αίτηση υποψηφιότητας του κ. Νουσηκύρου, η οποία και άνοιξε διαύλους επικοινωνίας με τον υπεύθυνο της επιτροπής ψηφοδελτίων Βαγγέλη Αργύρη. Φαίνεται όμως ότι όσοι από την Πέλλα στήριξαν την παραπάνω υποψηφιότητα είχαν... "δεύτερες" σκέψεις. Απέβλεπαν κυρίως στο να "κοπεί" το όνομα του δικηγόρου Αντώνη Ξυλουργίδη, υποψηφιότητα απ' ότι φημολογείται, κλειστή, με πρόφαση το επιχείρημα της διεύρυνσης και της εισροής ψήφων από την ΝΔ.

Στελέχη στην Πέλλα με εμπειρία τόνιζαν, ότι το σενάριο ακούγεται ως "κακόγουστη φάρσα" και δεν μπορεί να περάσει. Κυρίως γιατί ο χαρακτήρας της πρότασης Νουσηκύρου, αλλοίωνε το μήνυμα την εκλογής νέας ηγεσίας, δηλαδή αυτό της ανανέωσης, του φρεσκαρίσματος της πολιτικής ζωής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα απασχόλησε την χθεσινή συνεδρίαση της ΝΕ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Πέλλας, όπου την πρόταση για υποψηφιότητα Νουσηκύρου υποστήριξαν μόνο δύο μέλη από τα έντεκα συνολικά: Ο πρώην γραμματέας Λάκης Προκοπίδης και ο Νίκος Αλεξανδρίδης.


Αναμένουμε τις εξελίξεις...


Ο Πελλαίος






Karatzova.com





-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.