Τελευταία Νέα:

Το χωριό στην Κρήτη, στο οποίο θέλει να μετακομίσει όλη η Ευρώπη και υπάρχει λόγος: «Βάζουν κρεβάτια και στα θερμοκήπια»


Το χωριό αυτό της Κρήτης είναι στην κορυφή των προτιμήσεων και υπάρχει συγκεκριμένος λόγος εκτός από την ομορφιά του.
Το πιο ζεστό μέρος της Ευρώπης- 320 ημέρες ηλιοφάνειαςΗ Κρήτη είναι ένα πανέμορφο νησί, όπως είναι ήδη γνωστό, και τα μέρη της είναι στην κορυφή των προτιμήσεων για τις καλοκαιρινές διακοπές, ωστόσο και τον χειμώνα αρκετοί είναι εκείνοι που την επισκέπτονται.

Όμως υπάρχει ένα παραθαλάσσιο χωριό στο νησί του Μίνωα, το οποίο είναι στην κορυφή των προτιμήσεων και ολόκληρο τον χειμώνα.

Σύμφωνα με το βίντεο του "upstories", πρόκειται για τον Μύρτο της Ιεράπετρας το οποίο έχει 100% πληρότητα και τον χειμώνα.

«Σε λίγο θα αρχίσουν να βάζουν κρεβάτια ακόμα και στα θερμοκήπια που κατακλύζουν την περιοχή», όπως είπαν χαριτολογώντας οι κάτοικοι του χωριού.

Το πιο ζεστό μέρος της Ευρώπης- 320 ημέρες ηλιοφάνειας

Ο λόγος είναι το εκπληκτικό του κλίμα αφού ο Μύρτος είναι το πιο ζεστό μέρος της Ευρώπης, με περίπου 320 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο.

Χιλιάδες είναι τα τηλεφωνήματα που δέχονται οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων καθημερινά από Ευρωπαίους που θέλουν να... ξεχειμωνιάσουν στον Μύρτο και αφορούν είτε Ευρωπαίους συνταξιούχους είτε κυρίως νέους ανθρώπους που εργάζονται μέσω τηλεργασίας.

Ειδικά αυτή την περίοδο, με την ενεργειακή κρίση και τους λογαριασμούς στα ύψη, στον Μύρτο δεν θα χρειαστεί σχεδόν ποτέ κατά την διάρκεια του χειμώνα να αναζητήσει ο επισκέπτης τρόπο θέρμανσης, αναφέρεται στο ίδιο βίντεο.

Ο Μύρτος είναι και ένα από τα πιο απάνεμα μέρη της Κρήτης λόγο της θέσης του. Παράλληλα πρόκειται και για ένα φιλόξενο μέρος, ενώ εκτός από την ομορφιά και την παραλία φημίζεται για τις αθλητικές δραστηριότητες όπου διοργανώνονται εκεί, καθώς στον Μύρτο υπάρχει και ένα δίκτυο σηματοδοτημένων μονοπατιών.











-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.