Τελευταία Νέα:

Η νέα απάτη στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα - Τι πρέπει να προσέξετε



Μία νέα μορφή απάτης έκανε την εμφάνισή της τον τελευταίο καιρό, με τα θύματά της να αλιεύονται από την αγορά μεταχειρισμένου μέσω διαδικτύου.Ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους αναζήτησης και αγοράς μεταχειρισμένου αυτοκινήτου είναι μέσω των εξειδικευμένων ιστοσελίδων. Ωστόσο, αρκετοί απατεώνες στον χώρο της αγοράς μεταχειρισμένου προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτή την μέθοδο αγοράς για να εξαπατήσουν κόσμο και να μην τιμωρηθούν.

Η νέα τακτική των απατεώνων έχει γίνει ολοένα και πιο διαδεδομένη στην Ευρώπη. Σε αυτή, οι απατεώνες δημιουργούν ένα ψεύτικο προφίλ και δημοσιεύουν σε διάφορες ιστοσελίδες αγγελίες με φωτογραφίες και τα πραγματικά στοιχεία του αυτοκινήτου.

Επιπλέον, η νέα αγγελία που δημιουργούν οι απατεώνες έχει χαμηλότερη τιμή από το συνηθισμένο στις αντίστοιχες κατηγορίες, με στόχο όπως αντιλαμβάνεστε να προσελκύσουν την προσοχή αρκετών πιθανών αγοραστών.

Όταν οι απατεώνες δουν ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για αυτό το μοντέλο, αναφέρουν στον υποψήφιο αγοραστή ότι το αυτοκίνητο είναι εκτός χώρας και ζητούν την καταβολή χρηματικού ποσού σε λογαριασμό ξένης τράπεζας για να το φέρουν. Μάλιστα, ορισμένες φορές το ποσό μπορεί να φτάσει και το 50% της τιμής του αυτοκινήτου.



Για να το κάνουν μάλιστα και πιο πειστικό, οι απατεώνες στέλνουν στο υποψήφιο αγοραστή πλαστά έγγραφα του αυτοκινήτου που τον ενδιαφέρει, ζητώντας του παράλληλα ακόμα περισσότερα χρήματα. Μάλιστα, ισχυρίζονται ότι τα επιπλέον χρήματα τα χρειάζονται για να πληρώσουν μια αντιπροσωπεία που μεσολαβεί για συμφωνία αγοραπωλησίας. Το τέλος μετά είναι γνωστό, καθώς τα χρήματα έχουν κάνει ήδη φτερά και οι απατεώνες εξαφανίζονται.




Σε μία τέτοια περίπτωση απάτης, οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι εάν υπάρχει η παραμικρή υποψία θα πρέπει ο αγοραστής να διακόψει αμέσως κάθε επαφή με τον απατεώνα πωλητή και κοιτάξει σε άλλο μοντέλο.

Εννοείται ότι δεν πρέπει να δοθούν χρήματα μέχρι να υπάρξει επαφή με τον ιδιοκτήτη και το προς πώληση αυτοκίνητο, ενώ δεν πρέπει να απουσιάζουν το βιβλίο συντήρησης, η κάρτα ελέγχου καυσαερίων, το ΚΤΕΟ, η ασφάλισή του και άλλα έγγραφα που επιβεβαιώνουν ότι το αυτοκίνητο μπορεί να οδηγηθεί νόμιμα.

Συμπερασματικά, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν κάνετε αγορές μέσω διαδικτύου και εάν αντιληφθείτε κάτι που δεν σας εμπνέει εμπιστοσύνη θα πρέπει να σταματήσετε την διαδικασία αγοράς. Εάν μάλιστα η απόπειρα απάτης είναι εμφανής, καλό θα είναι να ενημερώσετε και την αστυνομία.

carandmotor.gr















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.