Τελευταία Νέα:

Στήριξη του αγροτικού συλλόγου ΑΓΡΟΣ στον αγώνα των υγειονομικών, ενάντια στο νομοσχέδιο για τα επι πληρωμή απογευματινά χειρουργεία


Ο Αγροτικός σύλλογος «ΑΓΡΟΣ», συμμερίζεται και στηρίζει τις δίκαιες κινητοποιήσεις της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας «ΕΝΙΠ», ενάντια στο νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε προς ψήφιση από την κυβέρνηση για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη.

 Στηρίζουμε τον αγώνα των υγειονομικών για να παραμείνει η υγεία δημόσιο αγαθό και όχι εμπόρευμα στα χέρια των μεγαλοκλινικαρχών και των κορακιών της υγείας.

     Με το νομοσχέδιο για την Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας που κατατέθηκε ήδη στη Βουλή και την έναρξη των επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων στο ΕΣΥ, διαλύουν ότι έχει απομείνει από το δικαίωμα του λαού στη δημόσια και δωρεάν υγεία και υποχρεώνουν τους ασθενείς να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, κατά παραγγελία των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων του τομέα της υγείας, που  θησαύρισαν κατά την περίοδο της πανδημίας.

 Η κυβέρνηση αντί να στηρίξει τον πρωτογενή τομέα, με μέτρα μείωσης του ενεργειακού κόστους και ολοκληρωμένη πολιτική για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των αγροτών, επιβάλει εμπάργκο σε αγορές που απορροφούσαν τα προϊόντα μας.

 Αντίστοιχα, αντί να στηρίξει την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια δομή υγείας, επιλέγει να παραχωρήσει το ευαίσθητο ζήτημα της υγείας στους ιδιώτες, τη στιγμή που η Αλμωπία των 25 χιλιάδων κατοίκων εξυπηρετείται από ένα κέντρο υγείας, χωρίς τη παραμικρή πρόβλεψη για αγροτικά ιατρεία και υγειονομικό προσωπικό στις απομακρυσμένες κοινότητες του δήμου μας.

 Απαιτούμε:

 ·         Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει σε όλα τα στάδια της παραγωγής και να αποζημιώνει έγκαιρα στο 100% της ζημιάς με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

·         Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα αφήνουν ένα εισόδημα για να ζήσουμε και να συνεχίσουμε να παράγουμε.

·         Μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50%.

·         Γρήγορες και δίκαιες εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ.

·         Εξόφληση παλαιών οφειλών από αποζημιώσεις για την καταστροφή της αγροτικής παραγωγής από θεομηνίες.

·         Επιστροφή φόρου στο πετρέλαιο στο 100%, όχι στην κοροϊδία των 3 ευρώ ανά στρέμμα.

·         Λειτουργία αγροτικών ιατρείων στις απομακρυσμένες κοινότητες του δήμου Αλμωπίας.

·         Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας με σύγχρονες και υψηλού επιπέδου και υπηρεσίες υγείας για όλο το λαό, με πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, με βάση τις ανάγκες λειτουργίας των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας του νομού.

·         Κατεπείγοντα μέτρα για να προληφθεί η κατάρρευση των τμημάτων των νοσοκομείων Γιαννιτσών και Έδεσσας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για την κάλυψη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άρση των αναστολών εργασίας.

·         Καμιά σκέψη για συγχώνευση ή κατάργηση τμημάτων ή κλινικών των δύο νοσοκομείων του νομού και των κέντρων υγείας.

·         Να αποσυρθεί τώρα το επαίσχυντο νομοσχέδιο για την 2οβάθμια Φροντίδα Υγείας. Όχι στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία.

 

  

Συμμετέχουμε μαζικά στο Συλλαλητήριο την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, Πέμπτη 1 Δεκέμβρη στις 13:30 το μεσημέρι, στην πύλη του νοσοκομείου Γιαννιτσών.

 


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.