Τελευταία Νέα:

Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: 3 από τους 4 ανήλικους στη φυλακή – Σόκαραν τον ανακριτή, τι ισχυρίστηκαν


Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες που κατηγορούνται για τον βιασμό του 15χρονου συμμαθητή τους.
Σε έναν από τους κατηγορούμενους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι καθώς δεν έχει συμπληρώσει τα 15 έτη. Οι άλλοι δύο θα απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη 27 Δεκεμβρίου.

Οι συμμαθητές του 15χρονου κατάφεραν, για ακόμη μία φορά, να σοκάρουν τον ανακριτή λέγοντας ότι το θύμα υπήρξε και θύτης καθώς όλο αυτό ήταν ένα παιχνίδι και οι ρόλοι ήταν εναλλασσόμενοι.

Μάλιστα ένας από τους θύτες ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε άγγιξε τον 15χρονο ενώ αποδέχτηκε ότι βιντεοσκόπησε τις ασελγείς πράξεις και τις έστειλε μέσω των social media σε δύο φίλους του.

Όπως ήταν φυσικό δεν κατάφεραν να πείσουν τον ανακριτή.

Βάσει της δικογραφίας, οι ανήλικοι ενεργούσαν ως οργανωμένη ομάδα, δηλαδή ως συμμορία, η οποία φέρεται να κατέγραφε σε βίντεο την άγρια κακοποίηση του αγοριού, υλικό που διακινούσε σε άλλους μαθητές. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι Αρχές έχουν βρει μέχρι στιγμής τέσσερα βίντεο με τον βιασμό του ανήλικου.

Πώς αποκαλύφθηκε ο εφιάλτης του 15χρονου

Αποτροπιασμό προκαλούν οι λεπτομέρειες από τον εφιάλτη που έζησε ο 15χρονος από το Ίλιον στα χέρια της συμμορίας των οκτώ συμμαθητών του, οι οποίοι επί ένα μήνα τον βίαζαν και τον κακοποιούσαν. Τα βασανιστήρια που υπέστη το παιδί από τις αρχές του Νοεμβρίου μέχρι τις αρχές του Δεκεμβρίου αποκαλύφθηκαν την περασμένη Παρασκευή. Ο πατέρας του ανήλικου πήγε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αττικής και κατήγγειλε πως την 1η Δεκεμβρίου ο γιος του έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού απο συνομήλικούς του μέσα σε ένα σπίτι στο Ίλιον κατονομάζοντας μάλιστα τους δράστες.

Στη συνέχεια, ο 15χρονος κατέθεσε στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ίλιου και της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων ενώ του χορηγήθηκε υπηρεσιακό σημείωμα για εξέταση από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

Το θύμα περιέγραψε πως οι οχτώ μαθητές λυκείου τον βίασαν κατ’ εξακολούθηση χρησιμοποιώντας διάφορα αντικείμενα ενώ, όπως αποκάλυψε, κατέγραψαν τις αποτρόπαιες πράξεις τους με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Στην κατάθεση των 22 σελίδων προς τους αστυνομικούς του Ανηλίκων, ο 15χρονος αναφέρει ακόμη πως η συμμορία των οχτώ τις επόμενες ημέρες των βιασμών του μιλούσαν υποτιμητικά, τον έβριζαν και έστελναν τα βίντεο της φρίκης σε άλλους μαθητές του σχολείου. Όλο αυτό το διάστημα, το παιδί δίσταζε να μιλήσει καθώς η συμμορία του ασκούσε ενα ασφυκτικό bullying και τον απειλούσε για να κρατήσει το στόμα του κλειστό.

Ωστόσο, ο 15χρονος έσπασε τη σιωπή του και έτσι οι αστυνομικοί κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη έξι εκ των δραστών οι οποίοι συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης. Δύο ακόμη συμμετέχοντες στους ομαδικούς βιασμούς έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Όλοι τους κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, βιασμό κατ’ εξακολούθηση, κατοχή ναρκωτικών και πορνογραφία ανηλίκων, ενώ οι ίδιες κατηγορίες βαραίνουν και τέσσερις μαθήτριες, η μία εκ των οποίων είναι ηλικίας 14 ετών.

Το θύμα καθώς και τρία μέλη της συμμορίας είναι μαθητές Α Λυκείου σε ΕΠΑΛ του Ίλιου, ένας άλλος είναι μαθητής σε Γενικό Λύκειο της περιοχής ενώ οι υπόλοιποι φοιτούν σε Λύκειο της Πετρούπολης.

«Πάγωσαν» οι αστυνομικοί από την κατάθεση του θύματος

Την ίδια ώρα, ανατριχίλα προκαλούν οι λεπτομέρειες που δίνει ο 15χρονος στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς για τη νοσηρή δράση της συμμορίας.

«Έχει γίνει ένα θέμα με μία παλιά παρέα. Για αυτο το θέμα, τα έχω πει στους αστυνόμους. Και αυτό το θέμα είναι τέτοιο… Κάνανε κάτι αυτά τα παιδιά από την παρέα, την παλιά παρέα.. Έκαναν κάτι σε μένα».

Εν συνεχεία, ο μαθητής αναφέρει ονομαστικά τους κύριους εμπλεκόμενους των όσων έγιναν σε βάρος του καθώς και όσους από τους ευρισκόμενους εκεί οι οποίοι δεν λειτούργησαν σαν φυσικοί αυτουργοί αλλά παρείχαν ψυχική συνδρομή κατά την τέλεση αυτών των πράξεων.

Αργότερα, αναφέρθηκε σε όσα το σύνολο των κατηγορουμένων έπραξαν σε βάρος του και το ρόλο εκάστου (σ.σ: Σε αυτό το σημείο η περιγραφή του μαθητή είναι ανατριχιαστική).













-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.