Τελευταία Νέα:

Αυτός είναι ο πιο ανηφορικός δρόμος του κόσμου – Δυσκολεύονται ακόμα και τα αυτοκίνητα



Πρόκειται για κεντρικό δρόμο. Δεξιά και αριστερά υπάρχουν σπίτια και άνθρωποι που κατοικούν. Νομίζεις πως τα σπίτια θα… κυλίσουν στην κατηφόρα, με τον πολεοδομικό σχεδιασμό να είναι μοναδικός στον κόσμο.
Το ανάγλυφο και οι κλίσεις των εδαφών σε όλο το Dunedin της Νέας Ζηλανδίας, δεν συναντάται πουθενά αλλού.

Ο λόγος για την Baldwin Street, η οποία αποτελεί το αποκορύφωμα της ανισορροπίας της πόλης. Ο δρόμος αυτός έχει μπει στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως ο πιο απότομος παγκοσμίως.

Η κλίση του τρομάζει. Σε ορισμένα σημεία αγγίζει το 35%, δηλαδή περίπου 19 μοίρες, με τους οδηγούς να δυσκολεύονται απίστευτα να καλύψουν τα 350 μέτρα μήκους της διαδρομής. Ακόμη και πεζός, απαιτείται να διατηρεί άψογη φυσική κατάσταση για να ανέβει την ανηφόρα.
Κάθε 100 μέτρα ανεβαίνεις… σε υψόμετρο 35 μέτρα

Όσο για άσφαλτο, ούτε λόγος να γίνεται. Οι αρχές οδοποιίας έχουν καλύψει την επιφάνεια του εδάφους με ειδικό μπετό, ώστε να υπάρχει πρόσφυση. Αν είχε ασφαλτοστρωθεί, υπό βροχή οποιοδήποτε όχημα θα τσούλαγε λες και βρισκόταν σε λούνα παρκ, ενώ σε συνθήκες καύσωνα, η άσφαλτος δεν αποκλείεται να έλιωνε και η πίσσα να κυλούσε σαν λάβα στην κατηφόρα.

Η οδός Baldwin περιλαμβάνεται πλέον στα αξιοθέατα της περιοχής. Οι τουρίστες, ακόμη και Νεοζηλανδοί από άλλες πολιτείες, επισκέπτονται το Dunedin μόνο και μόνο για να κάνουν βόλτα στον απίστευτο αυτό δρόμο, τον οποίο για κάθε 100 μέτρα που διανύεις, ανεβαίνεις και 35 μέτρα σε ύψος.

Για τα πιτσιρίκια η διαδρομή των 350 μέτρων είναι η χαρά τους, αφού τους αρέσει να την κατεβαίνουν με ποδήλατα και σκέιτμπορντ, ενώ για τις μαμάδες ο εφιάλτης τους.
Δείτε το βίντεο

Το 2022 φεύγει και το 2023 έρχεται και τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων, που κυκλοφορούν εκτάκτως το Σάββατο λόγω της αργίας της Πρωτοχρονιάς, γράφουν για τις προκλήσεις του νέου… εκλογικού έτους.







-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.