Τελευταία Νέα:

Food Pass: Παράθυρο για επέκτασή του και στις λαϊκές αγορές


Ανοιχτό το ενδεχόμενο το food pass, που ανακοινώθηκε από τον Κυριακό Μητσοτάκη στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, να αφορά και στις λαϊκές αγορές άφησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς.
«Θα μπορούσαν να είναι και οι λαϊκές επειδή εκεί γίνεται αγορά τροφίμων και, υπάρχει ταμειακή αλλά ας περιμένουμε τους αρμόδιους υπουργούς να το αναλύσουν. Στα γενικά χαρακτηριστικά του μέτρου προσχεδιάζεται να είναι και οι λαϊκές», απάντησε σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ.

«H ψηφιακή κάρτα αγορών θα αφορά γενικά την αγορά προϊόντων. Δικαιούχοι του συγκεκριμένου μέτρου είναι 3, 1 εκατομμύρια νοικοκυριά ή 8,5 εκατομμύρια πρόσωπα. Το σημαντικότερο είναι ότι τα χρήματα αυτά με τα οποία θα βοηθήσουμε τα νοικοκυριά είναι χρήματα που δεν προέρχονται από τη φορολόγηση των απλών πολιτών αλλά από υπερφορολόγηση που θα γίνει στα κέρδη των εταιρειών. Με αυτόν τον τρόπο απορροφάται ο πληθωρισμός στα συγκεκριμένα προϊόντα», συμπλήρωσε ο κ. Γεωργαντάς.

Παράλληλα, ο υπουργός εξήγησε: «Μία τετραμελής οικογένεια, ένα ζευγάρι με δύο παιδιά ουσιαστικά χρειάζεται να ξοδέψει για αγορές τροφίμων 520 ευρώ το μήνα. Εκεί θα γίνεται το 10% που θα καταβάλλεται για ένα εξάμηνο».








-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.