Τελευταία Νέα:

Σταϊκούρας: “Θα συνεχιστεί η επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος – Νέα μέτρα στήριξης το 2023”


Τη συνέχιση των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος από την κυβέρνηση, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο Mega, στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.
«Θ’ ακολουθήσουμε την πεπατημένη, την επιτυχημένη στρατηγική του 2022, σύμφωνα με την οποία ενισχύσαμε γενναία νοικοκυριά και επιχειρήσεις -κυρίως νοικοκυριά- καλύπτοντας το σημαντικότερο ποσοστό της επιβάρυνσης που είχαν το 2022, χωρίς να έχουμε μεγάλο δημοσιονομικό κόστος. Και γι’ αυτό επιτύχαμε, απ’ ό,τι φαίνεται, και ένα εξαιρετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα» σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Παράλληλα, ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων στήριξης προς την κοινωνία, τονίζοντας: «Εάν υπάρξει δημοσιονομικός χώρος και όσο θα δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος, αυτός, πράγματι, θα επιστρέφει στην κοινωνία στο σύνολό του, με κοινωνικά κριτήρια, όπως έχουμε αποδείξει μέχρι σήμερα. Εκτιμώ ότι, έτσι όπως κινείται σήμερα η ελληνική οικονομία, έτσι όπως προσδοκούμε ότι θα κινηθεί η ελληνική κοινωνία και η οικονομία, θα δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος το 2023».

Παράλληλα, ο υπουργός προανήγγειλε και το άνοιγμα της πλατφόρμας για την ενίσχυση της μηνιαίας δόσης στεγαστικού δανείου για ενήμερα ευάλωτα νοικοκυριά.

Επιπλέον, υπεραμύνθηκε των κυβερνητικών επιλογών για τη στήριξη των νοικοκυριών, λέγοντας: «Η Ελλάδα το 2022 δαπάνησε το 2,3% του ΑΕΠ της για να στηρίξει την κοινωνία, όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος ήταν 1,3%. Και επιτυγχάνουμε και διπλάσιο ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης και σημαντική δημοσιονομική σταθερότητα. Αυτό είναι σημαντική συλλογική επιτυχία».







-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.