Τελευταία Νέα:

Προσλήψεις στην Πυροσβεστική-Απόφοιτοι Λυκείου: Τα κριτήρια για τις 3.630 μόνιμες προσλήψεις
«Κλείδωσε» ο αριθμός των 3.630 νέων μόνιμων προσλήψεων στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Ο αριθμός των προσλήψεων επιβεβαιώθηκε αφού εκδόθηκε και το σχετικό ΦΕΚ, σύμφωνα με το οποίο αυξάνονται οι οργανικές θέσεις στην Πυροσβεστική.

Από τις 3.630 νέες θέσεις που δημιουργούνται, οι 125 απευθύνονται σε προσωπικό Ειδικών Καθηκόντων, ενώ οι υπόλοιπες 3.505 αφορούν προσωπικό Γενικών Καθηκόντων.

Συγκεκριμένα, η παράγραφος 2, του άρθρου 1, αναφέρει:

«Συνιστώνται, πλέον των υφιστάμενων, 3.630 οργανικές θέσεις πυροσβεστικού προσωπικού, εκ των οποίων οι 3.505 θέσεις κατανέμονται στο πυροσβεστικό προσωπικό Γενικών Καθηκόντων και οι υπόλοιπες 125 θέσεις κατανέμονται στο πυροσβεστικό προσωπικό Ειδικών Καθηκόντων».

Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις

Η προκήρυξη για το Πυροσβεστικό Σώμα θα έχει ηλικιακά κριτήρια. Οι υποψήφιοι που πληρούν τα κριτήρια θα κληθούν να συμμετάσχουν και σε μία σειρά από εξετάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, όσοι θέλουν να εργαστούν στο Πυροσβεστικό Σώμα, θα πρέπει να περάσουν με επιτυχία:

Αθλητικές δοκιμασίες

Υγειονομικές εξετάσεις

Ψυχοτεχνικές δοκιμασίες (TESTS)

Και με απολυτήριο λυκείου οι προσλήψεις

Υπενθυμίζουμε ότι τις προσλήψεις στα Σώματα Ασφαλείας, μεταξύ των οποίων είναι και η Πυροσβεστική, έχει προαναγγείλει και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, κατά την παρουσίαση του προγραμματισμού προσλήψεων για το 2023.

Μάλιστα, η πλειονότητα των θέσεων θα απευθύνεται σε απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός είχε δηλώσει πως, «οι περισσότερες θέσεις ΔΕ θα προορίζονται για τις παραγωγικές σχολές (στρατιωτικές, αστυνομικές, πυροσβεστικής, λιμενικού), οι σπουδαστές των οποίων με την αποφοίτησή τους θα ενταχθούν στην κατηγορία ΠΕ».


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.