Τελευταία Νέα:

Δημοσκόπηση ALCO: Πόσες μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ, με 10 μονάδες μπροστά ο Μητσοτάκης


Άνοδο για Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ και απώλειες για το ΠΑΣΟΚ κατέγραψε η ΑLCO στην πρώτη της μεγάλη δημοσκόπηση για το 2023, που δημοσιοποιήθηκε από το κεντρικό δελτίο του ALPHA. Η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων είναι στις 6,9 μονάδες με την αναγωγή επί των εγκύρων, ενώ το ΠΑΣΟΚ που εμφανίζεται στην μέτρηση με 10,7% μετά από την αναγωγή, με απώλειες 0.7 μονάδων σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, ενώ  έχει 9,9% καταγραφή στην πρόθεση ψήφου για πρώτη φορά μετά από την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη. 
Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί μεγάλο προβάδισμα 10 πσοστιαίων μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύονται οι πολίτες για πρωθυπουργό, ενώ στο 7% καταγράφεται η πρωθυπουργική εικόνα του Νίκου Ανδρουλάκη. Είναι ενδιαφέρον ότι τόσο η Ελληνική Λύση, όσο και το ΜεΡΑ25 εμφανίζουν δημοσκοπική άνοδο, όπως και το «κόμμα Κασιδιάρη», που κατέγραψε ένα 2,6% με την αναγωγή επί των εγκύρων. 

Χαρακτηριστικό της ψυχολογίας του εκλογικού σώματος είναι και το γεγονός ότι ένας στους 5 ψηφοφόρους δηλώνει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα σε σχέση με το 2019. 


Picture2-_4_
Picture3-_3_
Picture4-_3_
Picture5-_3_
Picture6-_3_
Picture7-_3_
Picture8-_2_
Picture9-_1_
Picture10-_1_
Picture11-_1_
Picture12-_1_
Picture1-_1_














-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.