Τελευταία Νέα:

«Σηκώστε το κεφάλι, κοιτάξτε με - Τι σας έφταιξε ο λεβέντης μου»


Με μια "κραυγή" που βγήκε μέσα από τα βάθη της ψυχής της, ζητώντας από τους δολοφόνους του γιου της να την κοιτάξουν στα μάτια, ξεκίνησε την κατάθεσή της η μητέρα του Άλκη Καμπανού, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.
"Είμαι η μητέρα του Άλκη Καμπανού. Εδώ και ένα χρόνο περιμένω αυτή τη στιγμή. Είμαι η μάνα του Άλκη, κοιτάξτε με", είπε η Μελίνα Κακουλίδου, υψώνοντας τη φωνή της και γυρνώντας για να κοιτάξει στα μάτια τους δώδεκα κατηγορούμενους, παγώνοντας την αίθουσα του δικαστηρίου και σκορπώντας ρίγος, πριν οι συγγενείς ξεσπάσουν σε χειροκροτήματα.

"Κοιτάξτε ρε, σηκώστε το κεφάλι, μας σκοτώσατε το παιδί. Αν είχαν και μια σταγόνα αλήθειας θα με κοιτούσαν κατάματα. Αν είχαν μια σταγόνα αλήθειας θα με έβλεπαν στα μάτια. Στα μάτια μου θα βλέπανε τον Άλκη", είπε, σημειώνοντας: "Τους έβλεπα πολύ καιρό, τους μελέτησα, ήθελα να δω ποια είναι αυτά τα παιδιά που δολοφόνησαν το δικό μου παιδί. Είμαι τώρα εδώ, κανένας δε τόλμησε να σηκώσει το κεφάλι", ανέφερε η κυρία Μελίνα Κακουλίδου, ενώ απευθυνόμενη σε έναν από τους κατηγορούμενος είπε: "Τι με κοιτάς, αυτή είναι η αλήθεια".

"Δεν υπάρχουν λόγια να μιλήσω για τον Άλκη, το παιδί μου. Μια λέξη θα μπορούσε να τον περιγράψει, αγάπη", ανέφερε, τονίζοντας ότι ο Άλκης από πολύ μικρός αποδέχονταν τους πάντες και από πολύ μικρός έδειξε ότι είχε ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Η μητέρα του Άλκη, τόνισε ότι με τον αδικοχαμένο γιο της ήταν πάντα μαζί στο ίδιο σχολικό συγκρότημα, καθώς η ίδια είναι εκπαιδευτικός και φρόντιζε πάντα να έχει τα παιδιά της δίπλα της.

Αργότερα στο Λύκειο μιλούσε με καθηγητές του Άλκη και άκουγε πάντα τα καλύτερα λόγια. Ήταν ένα παιδί γεμάτο χαρές, χαμόγελο, ειλικρίνεια, έλλειψη εγωισμού, δεν κοιτούσε ποτέ πίσω, ανέφερε η μητέρα του.

"Δεν υπήρχε περίπτωση στο σπίτι μας να υπάρξει καβγάς με εμένα και τον σύζυγό μου. Επενέβαινε ο Άλκης και μας έλεγε "στην οικία που είστε, βρείτε τρόπο και λύστε τα προβλήματα". Μεγαλώνοντας έγινε σοφό παιδί, το ξέρω μέσα από περιστατικά. Στην τρίτη λυκείου υπήρξε μια διαφωνία μεταξύ παιδιών. Επενέβη και τους είπε να λύσουν τις διαφορές με επιχειρήματα και έτσι λύθηκε η διαφωνία. Όταν πέρασε στη Θεσσαλονίκη του νοικιασαμε σπίτι και επέμενε για να πάρει μια μεγάλη τηλεόραση. 

Μας έλεγε ότι θέλει να βλέπει με τους φίλους του ταινίες και αθλητικά, δε θα πηγαίνουμε στα μαγαζιά. Το σπίτι της παρέας, το ξέρανε οι φίλοι του, ήταν πάντα δοτικός. Είχε πάρει μια γατούλα από μια φιλοζωικη, μικρούλα, αρρωστουλα, έλεγε στους φίλους του "μη μιλάτε δυνατά θα ταραχθει, να σεβαστούμε τη ψυχή της γατούλας, σεβόταν τη ψυχολογία της γατούλας", είπε η μητέρα του Άλκη περιγράφοντας τον γιο της.

"Δε πίστεψα ότι το παιδί μου ήταν ικανό να μπλέξει σε καβγά. Δεν ήταν δολοφονία, ήταν κτηνωδία που έζησε το δικό μου παιδί. Ήρθα σήμερα εδώ για να ρωτήσω "γιατί τον σκότωσαν". Έχω ένα ερώτημα, γιατί σκότωσαν το παιδί μου, ήταν καβγάς, ραντεβού θανάτου, έκλεψε το οικόπεδό τους, γιατί το σκότωσαν;", είπε και ξέσπασε κοιτώντας κατάματα τους δολοφόνους του γιου της: "Τι σας έφταιξε ο λεβέντης μου, 1.90 ήταν, τι με κοιτάς;".


Η μητέρα του Άλκη Καμπανού εμφανίστηκε στο δικαστήριο γνωρίζοντας σχεδόν όλη τη δικογραφία απέξω και κάθε λεπτομέρεια από την Ιατροδικαστική έκθεση για τη δολοφονία του γιου της.

Όπως είπε η ίδια, ουδέποτε μετά τη δολοφονία επικοινώνησε μαζί της κάποια οικογένεια εκ των δώδεκα κατηγορουμένων για να ζητήσουν συγνώμη. Μάλιστα, κοιτώντας στα μάτια τον καθένα ξεχωριστά, έλεγε τα ονόματά τους δυνατά, φωνάζοντας για τον καθένα τρεις λέξεις: "Ούτε καν συγνώμη".

Η μητέρα του 19χρονου μετέφερε στο δικαστήριο και τον τελευταίο τους διάλογο. Όπως είπε, αντάλλαξαν μερικά μηνύματα το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου. Σε αυτά συζήτησαν για τα μαθήματα και τη σχολή, όπως έκαναν καθημερινά. "Του είπα σ' αγαπώ και μου απάντησε σ' αγαπώ μαμά", είπε.



Η δική διεκόπη και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη.













-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.