Τελευταία Νέα:

Έξι επιστήμονες έφαγαν κομμάτια Lego για επιστημονικούς λόγους: Το αποτέλεσμα της έρευνας


Μια αρκετά περίεργη έρευνα πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς επιστήμονες έφαγαν συνειδητά κομμάτια Lego.Τα παιδιά καταπίνουν σχεδόν τα πάντα, και αν μπορούν να πάρουν κάτι στα χέρια τους, υπάρχει κίνδυνος να το καταπιούν. Τα Lego είναι ένα παιχνίδι που καταπίνεται εύκολα και μια ομάδα ερευνητών στην Αγγλία αποφάσισε να κάνει ένα πείραμα για να διαπιστώσει τι συμβαίνει, όταν κάποιος άνθρωπος καταπίνει κατά λάθος ένα κομμάτι.

Οι παιδίατροι χρησιμοποίησαν τους εαυτούς τους ως πειραματόζωα και δημοσίευσαν τα αποτελέσματα στο Journal of Paediatrics and Child Health. Για τη μελέτη κάθε παιδίατρος κατάπιε ένα κομμάτι Lego. Τα άτομα έκαναν πριν από τη μελέτη μετρήσεις των εντερικών τους συνηθειών, τις οποίες ονόμασαν βαθμολογία σκληρότητας και διέλευσης κοπράνων (SHAT). Στη συνέχεια, κάθε παιδίατρος κατάπιε ένα Lego και περίμενε να δει πότε θα ξαναβγεί.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, κατά μέσο όρο, ο χρόνος για να αποβάλλει κάποιος το κομμάτι ήταν μια ημέρα. Κανείς δεν παρουσίασε επιπλοκές κατά τη διάρκεια της μελέτης, αν και ένα άτομο δεν βρήκε ποτέ το κομμάτι.

«Αυτό θα καθησυχάσει τους γονείς και οι γιατροί υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να αναμένεται από κανέναν γονέα να ψάχνει στα κόπρανα του παιδιού του για να αποδείξει την αποβολή του αντικειμένου», έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης.

«Αν το παιδί σας δεν φαίνεται να ενοχλείται από αυτό που μόλις κατάπιε, μάλλον δεν υπάρχει πρόβλημα. Μπορείτε να χαλαρώσετε επειδή τα Lego δεν είναι αιχμηρά, μυτερά αντικείμενα» λέει η επιστήμονας που συμμετείχε στην έρευνα.

«Αν ανησυχείτε, καλέστε τον παιδίατρο του παιδιού σας, ο οποίος πιθανότατα θα σας συστήσει να παρακολουθείτε και να περιμένετε. Το κομμάτι δεν θα φανεί στην ακτινογραφία, οπότε δεν μπορείτε να κάνετε και πολλά», συμπλήρωσε.

Ωστόσο, αν το παιδί σας αρχίσει να εμφανίζει γαστρεντερικές ενοχλήσεις, όπως στομαχόπονο και δυσκολεύεται στην αφόδευση, θα πρέπει να πάτε το παιδί στο γιατρό και να αναφέρετε ότι το παιδί πρόσφατα κατάπιε ένα Lego.

Συνολικά, η πρόληψη είναι το κλειδί, αν και αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. «Μην εμπιστεύεστε τα παιδιά. Δεν μπορείτε να πάρετε τα μάτια σας από πάνω τους ούτε για ένα δευτερόλεπτο», λέει η γιατρός.




-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.