Τελευταία Νέα:

Κορωνοϊός: 169 θάνατοι και 135 διασωληνωμένοι σε μία εβδομάδα - Δύο τα σοβαρά κρούσματα γρίπης



Μείωση παρουσιάζουν τα κρούσματα κορωνοϊού και ο αριθμός των εισαγωγών σε σχέση με την περασμένη βδομάδα.
Όπως επισημαίνεται, ειδικότερα στην έκθεση του ΕΟΔΔΥ, καταγράφηκε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα στην κοινότητα η μείωση αφορούσε στις ηλικιακές ομάδες 5-14, 15-64, 65+ έτη.

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων μειώθηκε σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο αριθμός των εισαγωγών για COVID-19 παρουσίασε μείωση, ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων παρουσίασε μείωση, ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 135, ενώ καταγράφηκαν 169 θάνατοι με διάμεση ηλικία τα 85 έτη.

Η υπο-παραλλαγή ΒΑ.5 εξακολουθεί να είναι η συχνότερη υπο-παραλλαγή της Όμικρον.

Το ποσοστό της υπο-παραλλαγής BQ.1.1 αυξήθηκε σε σχέση με τις υπόλοιπες υπο-παραλλαγές της ΒΑ.5 και η συχνότερη υπο-παραλλαγή της BA.2 παραμένει η BA.2.75 με ποσοστό 46%. Η υπο-παραλλαγή CH.1.1 αντιστοιχεί σε ποσοστό περίπου 27% των στελεχών ΒΑ.2, ενώ ακολουθεί η υπο-παραλλαγή XBB με ποσοστό 13%.

Η υπο-παραλλαγή XBB.1.5 έχει ανιχνευτεί σε 30 συνολικά δείγματα και η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του ιού SARSCoV2 σε 3 από τις 10 περιοχές που ελέγχθηκαν.














-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.