Τελευταία Νέα:

Νεκρός και ο σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης



Στην επιβεβαίωση του θανάτου και του κυβερνήτη του μοιραίου Phantom που συνετρίβη νοτίως της Ανδραβίδας προχώρησε το ΓΕΑ με ανακοίνωσή του.Η επιβεβαίωση του θανάτου του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη έγινε μεσω εξέτασης DNA ευρημάτων από τα συντρίμμια του μαχητικού αεροσκάφους.

Με αυτή την ανακοίνωση ολοκληρώθηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο το θρίλερ της πτώσης του μοιραίου εκπαιδευτικού αεροσκάφους καθώς μετά τον θάνατο του 29χρονου Υπομηναγού Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα, επιβεβαιώθηκε τώρα από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και ο θάνατος του 31χρονου Σμηναγού, Ευστάθιου Τσιτλακίδη, η οικογένεια του οποίου ήλπιζε για ένα θαύμα μέχρι και σήμερα.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του ΓΕΑ, σήμερα ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό του που είχαν ξεκινήσει από τη Δευτέρα με την συγκέντρωση και την ανάλυση των ευρημάτων να επιβεβαιώνουν τον θάνατό του. Η επιχείρηση για τον εντοπισμό του Ευστάθιου Τσιτλακίδη υποστηρίζονταν από τρία ελικόπτερα, πλωτά σκάφη, άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και ένα υποβρύχιο drone με δυνατότητα έρευνας σε βάθος έως και 100 μέτρων.

Σήμερα το πρωί ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς πήγαν στο χωριό Γρανίτης στο Κάτω Νευροκόπι και συλλυπήθηκαν τους γονείς του νεκρού σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, 31 ετών, κυβερνήτη του αεροσκάφους που συνετρίβη ανοιχτά από το Κατάκολο ώρα 10:30 το πρωί της Δευτέρας. Οι λεπτομέρειες της κηδείας του σμηναγού Τσιτλακίδη δεν έχουν ακόμη καθοριστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιβεβαίωση του θανάτου του 31χρονου έγινε μέσω DNA.

Αύριο Πέμπτη ώρα 10:30 η νεκρώσιμη ακολουθία του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα θα τελεστεί στον ιερό ναό Προφήτη Ηλία στην Τρίπολη Αρκαδίας. Η ταφή του 29χρονου συγκυβερνήτη του Phantom θα γίνει στο χωριό Πικέρνι Αρκαδίας.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ:

«Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023, ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας – διάσωσης για τον εντοπισμό και του κυβερνήτη του αεροσκάφους F-4E Phantom II, Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, 31 ετών, που ακολούθησαν το αεροπορικό δυστύχημα της 30ης Ιανουαρίου 2023, 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας. Η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του.

Σμήναρχος (Ι) Σωτήριος Μαγκώτσιος
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ»














-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.