Τελευταία Νέα:

Πότε οι BMW δεν πρέπει να παρκάρουν σε… ανηφόρα;


Στον κόσμο της αυτοκίνησης εμφανίζονται κατά καιρούς διάφορα παράξενα. Και όσο τα οχήματα γίνονται πιο περίπλοκα και με περισσότερα ψηφιακά μέσα αποκτούν και νέες ιδιοτροπίες.
Μία από αυτές τις ιδιοτροπίες εμφανίστηκε σε έναν ιδιοκτήτη μιας ηλεκτρικής BMW i4. Η Clare Eliza όταν προσπάθησε να κάνει μία αναβάθμιση over the air στο αυτοκίνητό της έλαβε ένα αναπάντεχο μήνυμα.

Συγκεκριμένα στην οθόνη του αυτοκινήτου της εμφανίστηκε η ακόλουθη προειδοποίηση: “Το έδαφος είναι πολύ απότομο για να ξεκινήσει η εγκατάσταση της αναβάθμισης. Παρακαλούμε, σταθμεύστε το αυτοκίνητο σε ένα επίπεδο έδαφος”.

Το παράξενο αυτό μήνυμα προκαλεί αρχικά πολλές απορίες. Πως είναι δυνατόν ένα αυτοκίνητο να αντιλαμβάνεται ότι βρίσκεστε σε κάποιο δρόμο με κλίση; Και γιατί όταν ένα αυτοκίνητο βρίσκεται σε μία ανηφόρα δεν μπορεί να δεχθεί τα data μιας ενημέρωσης;

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της BMW, το αυτοκίνητο έχει δεκάδες σένσορες έτσι ώστε να μπορεί να αντιληφθεί αν βρίσκεται σε έδαφος με κλίση.

Και υποστήριξε ότι ο λόγος που αρνείται να κάνει την ενημέρωση το over the air σύστημα είναι ότι θεωρεί ότι υπάρχει έστω και το ελάχιστο ενδεχόμενο να κινηθεί το όχημα, κάτι που δεν επιτρέπεται όσο διαρκεί αυτή η διαδικασία.

Οι ενημερώσεις αυτού του τύπου δεν πρέπει οι να διακόπτονται για κανέναν λόγο, άρα το σύστημα έχει ως ασφαλιστική δικλίδα την απαγόρευση της δυνατότητας ενημέρωσης σε ανηφόρα όπου το αυτοκίνητο μπορεί, από αμέλεια του οδηγού να κινηθεί για λίγα μέτρα.

Η υπόθεση αυτή βέβαια είναι ακραία και ίσως να μην συμβεί ποτέ. Όμως για να εξασφαλίσει η BMW ότι δεν θα έχει δικαστικές περιπέτειες με τους πελάτες της (και ιδίως τους Αμερικάνους που “ψοφάνε” για κάτι τέτοια…), φρόντισε να βάλει και αυτή την παράμετρο μέσα στην λειτουργία του συστήματος.

Έτσι όσοι έχουν σύγχρονες BMW και δυνατότητα over the air ενημερώσεων, θα πρέπει να βρουν ένα επίπεδο έδαφος για να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους μέχρι να τελειώσει η διαδικασία.-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.