Τελευταία Νέα:

Λάκης Βασιλειάδης: Ανοίγει ο δρόμος για άρση της παρακράτησης 20% για τις στις ΔΚ Αθύρων, Δυτικού και Ραχώνας για τη ζημιά από τη χαλαζόπτωση του Ιουνίου


Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων συμπεριέλαβε στο Σχέδιο Νόμου που συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή για τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, διάταξη που επιτρέπει στον ΕΛΓΑ την άρση της παρακράτησης 20% στις αποζημιώσεις αγροτικών καλλιεργειών, για ζημιές που προκλήθηκαν από τη χαλαζόπτωση της 23ης Ιουνίου στις Δημοτικές Κοινότητες Αθύρων, Δυτικού και Ραχώνας.

Συγκεκριμένα, στο Άρθρο 48 το Σχεδίου Νόμου αναφέρεται ότι «για τις ζημιές που προκλήθηκαν σε αγροτικές καλλιέργειες και σε ζωικό κεφάλαιο από τις χαλαζοπτώσεις του Ιουνίου 2022» σε ότι αφορά στην Πέλλα «στις Δημοτικές Κοινότητες Αθύρων, Δυτικού και Ραχώνας, της Δημοτικής Ενότητας Πέλλας, του Δήμου Πέλλας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας» προβλέπεται δυνατότητα «το ανώτατο ετήσιο όριο αποζημίωσης ανά αγροτεμάχιο δύναται να καθορίζεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛ.Γ.Α έως το εκατό τοις εκατό (100%) της ασφαλιζόμενης αξίας της παραγωγής του αγροτεμαχίου που ζημιώθηκε».

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης σχολίασε πως ανοίγει ο δρόμος για την περαιτέρω ανακούφιση των πληγέντων παραγωγών, με την υλοποίηση ενός αιτήματος που και ο ίδιος είχε μεταφέρει προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων σε κάθε σχετική επικοινωνία τους για το ζήτημα. Από την πρώτη στιγμή ο Λάκης Βασιλειάδης βρέθηκε δίπλα στους πληγέντες, ενώ τόνισε πως η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι στις έκτακτες καταστάσεις είναι δίπλα στους παραγωγούς.

(φωτογραφία αρχείου)














-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.