Τελευταία Νέα:

Η πρώτη «ιπτάμενη μηχανή» στον κόσμο που κοστίζει 550.000 δολάρια – «Φέρνοντας την επιστημονική φαντασία στη ζωή»



Εμπνευσμένη από τα «speeder» του Star Wars, η πρώτη ιπτάμενη μηχανή κυκλοφόρησε επίσημα στην Ιαπωνία και κοστίζει 555.000 δολάρια.
Πρόκειται για την XTURISMO που δημιουργήθηκε από την εταιρεία αεροσκαφών AERWINS. Το ιπτάμενο όχημα, που διαφημίζεται ως ένα πρώτο βήμα για την υλοποίηση του ονείρου της εναέριας αυτοκίνησης, μπορεί να πιάσει ταχύτητες 50 έως 62 μιλίων την ώρα.

«Δίνουμε ζωή στην επιστημονική φαντασία: Φανταστείτε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι έχουν ελευθερία κίνησης στους ουρανούς. Σίγουρα η ζωή θα ήταν πιο ελεύθερη», αναφέρεται στην επίσημη περιγραφή της ιπτάμενης μηχανής και προστίθεται:

«Επεκτείνετε την αντίληψή σας για τις μεταφορές, γνωρίστε τον κόσμο όπως ποτέ άλλοτε ως πρωτοπόροι στη νέα γενιά μεταφορών. Το XTURISMO δημιουργήθηκε με αυτό το σκοπό και ένα ταξίδι ξεκινά».



Προς το παρόν το XTURISMO είναι διαθέσιμο μόνο στην Ιαπωνία και η χρήση του περιορίζεται σε κλειστές πίστες. Ωστόσο εκτιμάται πως η ιπτάμενη μηχανή, «μια από τις πιο συναρπαστικές επιστημονικές δημιουργίες του 2022» όπως χαρακτηρίστηκε από το BBC τη χρονιά που παρουσιάστηκε στις εκθέσεις, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί άμεσα και σε επιχειρήσεις διάσωσης.

Σε βίντεο για την παρουσίαση του XTURISMO, η ιπτάμενη μηχανή εμφανίζεται να πετάει πάνω από τα νερά της λίμνης Γιαμανάκα με φόντο το εμβληματικό όρος Φούτζι της Ιαπωνίας. 
«Ελπίζουμε πως όσοι βλέπουν αυτό το βίντεο αισθάνονται τον ενθουσιασμό για την κινητικότητα του μέλλοντος, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μέσω των τεχνολογικών μας δυνατοτήτων», ανέφεραν οι εκπρόσωποι της εταιρείας.
















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.