Τελευταία Νέα:

τι συμβαίνει με τα σκυλιά του Τσερνομπίλ ;



Μελέτη αποκάλυψε πως τα τα σκυλιά που ζουν γύρω από το Τσερνομπίλ είναι γενετικά διαφορετικά από τα άλλα κουτάβια.
Τα σκυλιά που περιφέρονται στον εγκαταλελειμμένο πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ έχουν γίνει γενετικά διαφορετικά από τα άλλα κουτάβια, ως αποτέλεσμα της έκθεσης στην ακτινοβολία.

Επιστήμονες στις ΗΠΑ αναλύουν το αίμα των 302 σκυλιών που ζουν ακόμη στην περιοχή, για να διερευνήσουν τις επιπτώσεις της καταστροφικής έκρηξης του 1986. Τα σκυλιά πιστεύεται ότι είναι απόγονοι κατοικιδίων που άφησαν πίσω τους, οι κάτοικοι όταν εκκένωσαν την περιοχή στην Ουκρανία.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας και το Εθνικό Ινστιτούτο Έρευνας Ανθρώπινου Γονιδιώματος διαπίστωσαν ότι οι σκύλοι μπορούσαν να χωριστούν σε τρεις γενετικά παρόμοιες ομάδες.

Οι ομάδες αυτές ζουν είτε στον ίδιο τον πυρηνικό σταθμό, είτε στην πόλη του Τσερνομπίλ, είτε στο Σλαβούτιτς, μια πόλη περίπου 45 χιλιόμετρα μακριά.

Καθώς οι ομάδες αυτές βρίσκονται σε διαφορετικές αποστάσεις από το σημείο της έκρηξης, οι επιστήμονες θα μπορούσαν να προσδιορίσουν το επίπεδο έκθεσης ενός σκύλου στην ακτινοβολία από το DNA του.















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.