Τελευταία Νέα:

Δημοσκόπηση Marc: Μειώνεται η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Που ρίχνουν οι πολίτες τις ευθύνες για τα Τέμπη



Μείωση της διαφοράς ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της Marc που είναι η πρώτη μετά την εθνική τραγωδία στα Τέμπη.
Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση της Marc η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 29,6% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 25%. Το ΠΑΣΟΚ είναι τρίτο με ποσοστό 9,7% και στη συνέχεια το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 3,9%, το ΜεΡΑ25 με 3,5% και το Εθνικό Κόμμα Έλληνες με 3%. Οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 10%.








Στην ερώτηση για το που οφείλεται η τραγωδία στα Τέμπη μόλις το 12,1% την αποδίδει μόνο σε ανθρώπινο λάθος ή κακιά στιγμή ενώ το συντριπτικό 87% μιλά για άλλες ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν.



Στο ερώτημα για το ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών αυτή την περίοδο το δυστύχημα στα Τέμπη είναι πρώτο με 86% και ακολουθούν η ακρίβεια/ανατιμήσεις με 69%, οι υποθέσεις διαφθοράς με 23,1%, η εγκληματικότητα με 22,1% και τα εθνικά θέματα με 16,4%.



Αναφορικά με το πότε θα πρέπει να γίνουν οι εκλογές το 46,4% λέει αργότερα τον Μάιο ενώ το 45,2% στις 9 Απριλίου.



Στο ερώτημα για το τι κυβέρνηση προτιμούν, αυτοδύναμη ΝΔ προτιμά το 28,1% ενώ αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 14,3%. Κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θέλει το 23,2% ενώ με κορμό τη ΝΔ το 15,8%.



Στη συνολική αξιολόγηση της κυβέρνησης το 56% την βλέπει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά ενώ το 42% θετικά ή μάλλον θετικά.



Πτώση καταγράφεται στην δημοτικότητα σχεδόν όλων των πολιτικών αρχηγών και κυρίως του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη (38,9% αρνητικά και 60,3% αρνητικά) και του Αλέξη Τσίπρα (28,5% θετικά και 70,9% αρνητικά).



Στην ερώτηση ποιόν πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ποσοστό 34,5% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 22,1%.








-------------------------

To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.