Τελευταία Νέα:

Το 1o Γυμνάσιο Αριδαίας ανάμεσα σε άλλα που κληρώθηκαν να παραλάβουν το έργο της Άλκης Ζέη καθώς και άλλους τίτλους παιδικών βιβλίων



Είκοσι σχολικές βιβλιοθήκες απέκτησαν το σύνολο του έργου της Άλκης Ζέη μαζί με άλλους τίτλους παιδικών βιβλίων, από τον εκδοτικό οίκο Μεταίχμιο. 

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση της σημαντικής συγγραφέως της παιδικής μας λογοτεχνίας και την ανακήρυξη του 2023 από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ως «Λογοτεχνικού Έτους Άλκης Ζέη», οι εκδόσεις Μεταίχμιο προέτρεψαν τις σχολικές μονάδες να αναλάβουν ενεργό δράση και να γιορτάσουν την επέτειο αυτή δίνοντας στη βιβλιοθήκη τους την ονομασία «Άλκη Ζέη». 

Σε αυτό το πλαίσιο και έπειτα από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε έγινε από τον εκδοτικό οίκο δωρεά βιβλίων για παιδιά σε συνολικά 20 σχολικές βιβλιοθήκες, 10 βιβλιοθήκες δημοτικών σχολείων και 10 βιβλιοθήκες γυμνασίων. 

Την αποστολή των βιβλίων στα σχολεία συνόδευσε και μια τιμητική πλακέτα, στην οποία αναγράφεται η ονομασία της βιβλιοθήκης (Βιβλιοθήκη «Άλκη Ζέη»), ώστε να τοποθετηθεί στην είσοδό της ή σε εμφανές σημείο του χώρου. 

Τα τυχερά σχολεία είναι: 

Δημοτικά 
1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ιωάννη Ρέντη 
134ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών 
20ό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά 
11ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής 
3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς 
Δημοτικό Σχολείο Χρυσοχωρίου Καβάλας 
16ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Λαμίας 
59ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών 
3ο Δημοτικό Σχολείο Γυθείου 
Δημοτικό Σχολείο Άνω Μεράς Μυκόνου 

Γυμνάσια 
10ο Γυμνάσιο Καλλιθέας 
1ο Γυμνάσιο Βύρωνα 
2ο Γυμνάσιο Γλυκών Νερών 
Πρότυπο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων 
1ο Γυμνάσιο Ευκαρπίας 
1o Γυμνάσιο Αριδαίας 
Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων 
2o Πρότυπο Γυμνάσιο Τρίπολης 
2ο Γυμνάσιο Κισσάμου Χανίων 
2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου Κρήτης. 















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.